MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Rusya’ya yönelik ambargoyu deldiği gerekçesiyle Almanya’da gözetim altında tutulan ünlü iş insanı Yavuz Yükselir, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla gündeme oturdu. Yükselir, uzun süredir yanında çalışan asistanı Güler Nazarova hakkında çok ağır iddialarda bulundu.
Yükselir, Nazarova’nın kendisine ait evini, saatlerini, külçe altınlarını ve eşi Rakel’in çantalarını sattığını öne sürdü. Videoda oldukça sert ifadeler kullanan iş insanı, “Uzaya da kaçsan, yedi kat yerin dibine de girsen seni bulacağım. Önce hukuk önünde, sonra Allah huzurunda hesap soracağım” dedi.
“İhanetin Bedelini Ödeyecek”
Yükselir, paylaştığı videoda Türkiye’ye dönmeye hazırlandığını ve Nazarova’yla yüzleşeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Sen benim malımı sevgiline yedirdin, çantaları sattın, insanları dolandırdın. Ben seni okuldan aldım, adam ettim. Ama ihanetin bedeli olacak. Geliyorum kızım, hem hukuk önünde hem de insanlık huzurunda hesaplaşacağız.”
Yatırımlarıyla Sık Sık Gündeme Gelmişti
Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Yavuz Yükselir, geçmişte Türkiye’deki yatırımlarıyla sık sık manşetlere taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yastık altındaki dolarları çıkarın” çağrısından sonra “2 milyar dolarımı Türkiye’ye getireceğim” açıklamasıyla gündem yaratmıştı.
Petrol, gaz, enerji, inşaat, lojistik ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Yükselir Group, Avrupa’da 14 ülkede, ayrıca ABD, Rusya, Irak, İran ve Malezya’da da iş yapıyor.
Yükselir, daha önce Almanya’da bir alışveriş merkezine ortak olduğunu açıklamış, ardından İspanya’da 1,5 milyar euroluk otel yatırımı yapacağını duyurmuştu. Madrid Belediye Başkanı José Luis Martínez-Almeida ile bir araya gelen iş insanı, projeyi “Avrupa turizmi için önemli bir adım” olarak nitelendirmişti.