ARÇELİK 300 MİLYON DOLARLIK ŞİRKETLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

featured
service

Arçelik önemli bir satın alma ile gündeme geldi. Ekim ayı başında Çin’deki üretim tesisini 128 milyon dolara satan Arçelik bu sefer Japonya’ya yöneldi Bloomberg’de yer alan habere göre Arçelik, Japon sanayi şirketi Hitachi’nin yurt dışı ev aletleri faaliyetlerini devralmak için ileri görüşmelerde bulunuyor.

İddiaya göre görüşmelerin devam ettiği ve gelecek birkaç hafta içinde bir anlaşmaya varılabileceği belirtiliyor. Henüz bir netliğini olmadığı görüşmelerin tamamlanması halinde Arçelik yaklaşık değerinin 300 milyon doları bulabileceği belirtilen Hitacihi ev aletlerini devralacak. .

Konuya yakın kaynakların açıklamasına göre Arçelik, doğrudan satın alma veya ortak girişim oluşturmayı içerebilecek farklı anlaşma yapılarını görüşüyor. Japon şirketinin sürdürmeyi planladığı Hitachi’nin yurt içi beyaz eşya operasyonları bu görüşmelerin dışında tutulacak.

Arçelik, Asya Pasifik bölgesini önemli bir büyüme pazarı olarak seçmiş ve geçen yıl Bangladeş’te Singer markasını işleten şirketin kontrolünü almaya karar vermişti.

Bloomberg News

ARÇELİK 300 MİLYON DOLARLIK ŞİRKETLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI