Bankacı Seçil Erzan’ın fon vurgunundan keriz silkeleme operasyonu çıktı

featured
service
Seçil Erzan’ın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 12 Ocak 2024’teki ikinci duruşma tutanaklarına ulaştı. Seçil Erzan, para alış veriş olaylarına nasıl girdiğini baştan sona ilk kez anlattı ve korktuğu o ismi ilk kez telaffuz etti.

blank

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmada sanıklar Seçil Erzan, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Nazlı Can hazır bulundu. Müştekiler Volkan Bahçekapılı, Buse Terim Bahçekapılı, İsmail İbrahim Çağlar, Burhan Taşpolat, Evrim Pınar Güzel, Bülent Çeviker, İnci Çeviker, Mert Zeydanlı, Uğur Gözaçan, Nurettin Gözaçan, Terim Arıcan, Ömer Kahraman da duruşmaya geldi.

HERŞEY 18 YAŞINDAKİ KADININ SERVET KAZANMASI İLE BAŞLADI 

Duruşmada konuşan Seçil Erzan, herşeyin 18 yaşında bir kadının banka aracılığı ile borsada oynadığı paranın 200 bin liradan 3 günde 3 milyon liraya kadar değer kazanması ile başladığını ifade etti.

Seçil Erzan kendi ve bir kaç arkadaşının da bu şekilde borsaya para yatırdıklarını ve battıklarını belirtti.

KERİZ SİLKELEME OPERASYONU

Seçil Erzan yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Gazetelerde falan kimler olduğu çıktı. Hatta çok özür dilerim keriz silkeleme operasyonu diye çıktı. Bir sürü insanlar dolandırılmış o dönemde. Ben de çok tesadüfi bir şekilde hani benim şubemde yapılmış. 18 yaşında bir kız, 200 bin lirası  3 günde 1 milyon 200 bin, 2 milyon, 3 milyon olmuştu. Sonra 2 milyon TL’yi çekip gitmişti ama bizim yatırdığımız para birkaç şube müdürü arkadaşımın da öyle parası batmıştI. Beraber görüp girmiştik ona. Bilmiyorduk öyle bir işlem olduğunu. Ben o zaman spekülatif kağıt ne demek o zaman zaten gördüm, öğrendim ve korkuyordum böyle şeylerden. Ondan sonra daha çok korkmaya başladım” 

KAYBETTİĞİMİZ PARAYI YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIK

Kaybettiği paraları yerine koymak için o dönemde birikimlerini sattığını ve bu paranın yerine koyduğunu belirten Seçil Erzan, Atilla Baştaş isimli bir iş insanından yardım istediğini de belirtti. 

Atilla Baltaş’dan borsa manipülasyonu yapan kişilerden konuşarak parasını kurtarmasını istediğini, ancak bunun olmadığını söyledi.

2021’de Atilla Baştaş’ın kendisine 250 bin dolar getirdiğini öne süre Seçil Erzan, ” 2021 yılında Atilla Baltaş bana bir 250 bin dolar daha getirdi. Bu 250 bin doları da getirdiğinde de kendi param diye getirdi. Tamam ben bu kadar yüksek faizi ben değerlendirmek için konuştuğumuzda,   “Yaparız, istersen kuzeninin kimya şirketinde kullan” demişti mesela. Fakat bu 250 bin doları daha sonradan benden 40 günde bir 100 bin dolar alıyordu.  O 100 bin doları ben veriyorum 350 bin dolar olmuş oluyor. Onun ana parasından çıkan 150 bin doları da, bana tekrar o 100 bin doları da  40 gün sonra 350 bin dolar olarak veriyor. 350 bin doları da 40 gün sonra ben tekrar ona 450 bin dolar olarak hatta bana bir liste vardı. Ben o listeyi istiyordum. Ne kadar, ne kadar ödenmiş diye tek tek” dedi.

KORKUYORDUM

Mahkeme başkanının, “Niye böyle bir şey yapıyordunuz ? ” şeklindeki sorusunu ise Seçil Erzan, “Korkuyordum” diye yanıt vererek şöyle devam etti: 

“Benim o dönemde akıl tutulmam, akıl tutulması da değil yani korkuyordum, çok ciddi korkuyordum. Korkuyordum… Çünkü dövizcinin parasını vermek zorundayız. Bunlar Siirtli insanlar” 

Seçil Erzan, dövizcinin kim olduğunu bilmediğini, whatsapp konuşmalarında ismi sıkça geçen Emirhan adlı kişiyi ise tanımadığını belirtti.

Seçil Erzan mahkeme başkanının, “O whatsapp konuşmalarında geçen kişi Emirhan Döner mi şeklindeki sorusuna” şöyle yanıt verdi:

“Emirhan, Atilla Baltaş’ın çok yakın çocukluk arkadaşıymış. Hatta bir danışmanlık hizmeti falan yapılmış Hazine Bakanlığında, öyle birisiymiş, güçlü birisiymiş, çiftçilik kredileri falan varmış, bütün bankalar çok iyi tanırmış, bilirmiş”

ERZAN İLE BALTAŞ ARASINDA 14 ŞUBAT MESAJLAŞMASINI PD YAZMIŞTI

Seçil Erzan’ın kırık telefonunun onarılmasının ardından çıkan bilgiler Atilla Baltaş ile olan yakınlığını da ortaya koymuştu.

Erzan’ın tefeci olarak suçladığı Atilla Baltaş ile duygusal yazışmaları ortaya çıktı.

Erzan, Baltaş’ın kendisine Şırnak’ın Cizre ilçesine uçak bileti aldırttığını belirterek, müşterilerden yeni topladığı paralarla yurt dışına kaçırmak istediğini iddia etti.

Avukat Candaş Gürol ile evlilik hazırlığı içinde olan Erzan’ın Baltaş’ı telefonuna “Ogün amca” diye kaydettiği ortaya çıktı. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Erzan ile Baltaş arasında para yoğunluklu bir konuşma geçiyor.

“Bugün Sevgililer Günü yapma” diyen Erzan’a Baltaş, “En büyük hediyeyi verdin. En sonunda bitirdin beni, çok sağ ol. Ben olmayacağım artık” diye yanıt veriyor.

28 Şubat’taki yazışmalarda ise Erzan’ın sürekli Whatsapp’ta olmasından rahatsız olan Baltaş kiminle konuştuğunu soruyor.

Arda Turan yanıtını alınca bozuluyor. “Arda benim kardeşim gibi” diyen Erzan’a Baltaş “Seni severken diye” yanıt veriyor.

Erzan’ın sürekli telefonda olmasından şüphelenen Gürol da Fatih Terim’i kastederek, “Hocayla bir yakınlaşman oldu ben biliyorum” diyor.

Bankacı Seçil Erzan’ın fon vurgunundan keriz silkeleme operasyonu çıktı