Borsa günü kararsız tamamladı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, insani yardım konusunda iki ülke arasındaki diplomasi sürecinin pozitif ilerlemesi ateşkes müzakerelerine dair umutları da artırdı. Artan diplomasi umutları ve petrol arzına ilişkin endişelerin yatışması ile emtia fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. Yurt içinde ise dün Borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir izlenmesinin ardından BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,56 değer kazanarak 2.042,70 puandan tamamladı. Açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da uygulanacak.

Bugün yurt içinde işsizlik oranı açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı yüzde 11,4 seviyesinde gerçekleşti. Bir başka önemli gelişme ise, Ukrayna-Türkiye-Rusya arasındaki üçlü zirveydi. Zirvenin sonucunda somut bir ilerleme kaydedilemedi. Yoğun gündem arasında diğer iki önemli gelişme ECB’nin faiz kararı ve ABD’de enflasyon verileriydi. ECB faizleri sabit bırakırken, ABD’de enflasyon zirve seviyesini yenileyerek yüzde 7,9’a çıktı.

Kurlarda yukarı yönlü hareket hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL saat 18:00 itibarıyla 14,91 seviyesinden, euro/TL ise 16,46 seviyesinden işlem görüyor.

Borsa günü kararsız tamamladı