Borsa İstanbul güne nasıl başladı

Borsa İstanbul' BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,76 yükselişle 7.856,15 puandan başladı.

featured
service

Borsa BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 59,50 puan ile birlikte yüzde 0,76 değer kazanarak 7.856,15 puana yükseldi. Bankacılık endeksi de yüzde 0,86 ve holding endeksi yüzde 0,56 bir artış yaşandı. Tüm sektör endekslerde hızlı şekilde yükselirken, en çok değer kazandıranda yüzde 3,11 ile iletişim oldu.

Dün yükseliş gösteren BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,77 değer kazancıyla birlikte 7.796,65 puandan tamamlayıp tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Küresel pay piyasaları, başta Amerika olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme dair para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesiyle birlikte karışık bir seyir izlemekte.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonunda nihai faiz oranını nerede belirleyeceğine dair belirsizlikler devam ederken Banka’nın enflasyonla mücadelede bir faiz artışına daha gidebileceği ihtimalinin masada kalması tahvil piyasalarında satış baskısının derinleşmesine sebep oluyor.

Analistler, tahvil piyasalarındaki satış baskısının Amerika’da enflasyon endişesinin hala çok güçlü olduğuna işaret ettiğini belirterek, gözlerin yoğun makroekonomik veri takvimi ve cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’ndaki konuşmasında vereceği mesajlara çevrildiğini söyledi. 

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Amerika’da Philadelphia Fed imalat endeksi ile ikinci el konut satışları verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.870 ve 8.000 seviyelerinde direnç, konumunda 7.700 ve 7.600 puanın destek olduğunu söyledi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı