Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik Libya Politikalarını Değerlendirdi

featured
service

 

Amacının ekonomi kazanımdan çok, Türkiye’nin dış ilişkilerine destek vermek ve ülke çıkarlarını düşünmek olduğunun altını çizen Çelik, “ Şehit ailesinin bir ferdi ve şehit kardeşi olarak, yapmış olduğum tüm hamlelerde tek gayem ülkemin çıkarlarıdır” dedi.

Daha önce yaşanan bazı stratejik hatalar sebebiyle uzun zamandan beri rafa kaldırılan ve ilişkileri kopuk olan Türkiye-Libya ilişkilerinin yeniden oluşmasıyla dönenim Libya Devlet Başkan Yardımcısı Ahmet Maynık ile bir araya gelen Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik, iki ülkenin arasındaki sorunların çözülmesi ve eski dostluklara ulaşılması yönünde uzlaş sağlayacak sıcak bir temas sağlamıştı.

Çelik, Maynık görüşmesi sonrası, iki ülkenin arasında iş birliği ve karşılıklı kalkınma hamleleri planlanmıştı. Yine 24 Kasım 2015 tarihinde düşürülen Rus uçağı sonrası yaşanan Türk-Rus krizinde her iki ülkenin bir araya gelmesinde çok önemli bir rol alan Çelik, Türkiye’nin Uluslararası ilişkilerde bağlantısı kopuk ülkelerle ilişkilerinin iyileşmesinde ki rolünü ve amacını anlattı.

www.superkulup.com’a özel açıklamalarda bulunan Çelik, amacının altında ekonomi çıkar olmadığını, tüm gayesinin ülke çıkarları olduğuna vurgu yaptı.

 

Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik Libya Politikalarını Değerlendirdi