Cihan Ekşioğlu’nun suikast şüphelileri yapılan operasyonla gözaltına alındı

featured

Suç örgütü lideri Barış Boyun’un İstanbul’da yönettiği suç örgütü İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında iş insanı Cihan Ekşioğlu suikastı tetikçileri de yer aldı.

Kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un İstanbul’da yönettiği ve çökertilen suç çetesinin gerçekleştirdiği eylemler ortaya çıkmaya başlıyor. Suç örgütüne düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanlar arasında geçtiğimiz sene eylül ayında iş insanı Cihan Ekşioğlu’na suikast düzenlemeye hazırlanan şüpheliler de yer alıyor. Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre daha önce iki kez serbest kaldığı ortaya çıkan şüpheliler, Boyun çetesinin elemanlarından biri.

“Kasten öldürme”, “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” “Silahlı Kasten Yaralama”, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “Silah Ticareti”, “Mala Zarar Verme” “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması”, “Tehdit” konularından 103 suç eylemini gerçekleştirdiği belirlenen çetenin soruşturmasına iş insanı Cihan Ekşioğlu’nun olayı da girdi.

Olayla ilgili çok yönlü çalışmalar devam ediliyor.

PEKER’İN AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Cihan Ekşioğlu’nun adı organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Cihan Ekşioğlu’na bir çok suçlama yöneltti. Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Hotel’in gerçek sahibinin Bahtiyar İkramoğlu olduğunu açıklayan Peker, FETÖ borsasının mucidi olarak Cihan Ekşioğlu’nu göstermişti.

Paramount Otel’e tankla girdiği öne sürülen Cihan Ekşioğlu’na birçok suçlama yönelten Peker, Ekşioğlu’nun FETÖ Borsası’nın kuruluşunu icat eden kişi olduğunu iddia etmişti. Peker ayrıca, “Bugünkü misafirimiz Cihan Ekşioğlu” diyerek Soylu’nun EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’na koruma ekibi verdiğini öne sürmüştü.

Peker, “Süslü sülünün (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kastediyor) manevi evladı” ifadelerini kullandığı paylaşımında, “Cihan Ekşi, benim de eski kardeşim. Bu olaylar patladığında seni halaoğlu vasıtasıyla uyarmıştım. Doncu sülümanın lehine basındaki ve iş dünyasındaki tanıdıklarınla lobi çalışması yapma demiştim. Ancak gelen bilgiler yaptığın yönünde (sen bunu hak ettin)” demişti.

Peker daha sonra Cihan Ekşioğlu ile ilgili paylaşımlarına şöyle devam etmişti:

“Cihan Ekşi Diyarbakırlı kız arkadaşın vardı ya; kızı darp ettin, kız emniyete gidince Beşiktaş araştırmada konuyu kapattınız… O kızcağız her şeyi biliyor, ancak bayan olduğu için ben ismini yazmam. Kızın da kaç parasını aldın? O kızcağız kendi ortaya çıkarsa, kim bilir? Senin ve süslü sülünün ne rezillikleri ortaya çıkacak göreceğiz. Beykoz Konakları’nda güzel bir evin var, orada da derin Mehmet’le (Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı kastediyor) arkadaşlık yapıyorsun, yürüyüşler yapıyorsun. Ancak esas sorun Acarkent’teki bekar evinde yaşanıyor. O eve davet ettiğin alem yaptırdığın, rüşvet verdiğin ve hepsini kameraya çektiğin siyasetçiler, bürokratlar var ya, seni hiçbiri kurtaramayacak. Çünkü şu an senin dosyanı inceleyen gerçekten namuslu adamlar var ve onların sende kayıtları yok.”

PEKER’İN AÇIKLAMALARINDAN SONRA SUİKAST GİRİŞİMİ OLMUŞTU

Sedat Peker’in, hakkında bazı iddialarda bulunmasından sonra Cihan Ekşioğlu’na bir suikast girişiminde bulunulmuştu. Geçtiğimiz sene eylül ayında İstanbul Beykoz Konakları’nda pusu kurup silahları ateşlemeye hazır bir şekilde bekleyen motosikletli 2 kişi ihbar edilmişti. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı şüpheliler emniyete götürüldü üst aramaları yapılması sonucu üzerlerinde çelik yelek ve silah bulunmuştu.

“DİKKAT EDİN YANINDA POLİS KORUMALARI VAR”

Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda iki şüphelinin suikast için bölgeye geldiği belirlenmişti. Tv100’den Levent Albayrak’ın haberine göre ise suikastçı isimlerin hedefinde Sedat Peker’in hedef gösterdiği Cihan Ekşioğlu vardı. Şüphelilerin “Dalton” kod adını kullanan bir kişiden talimat aldığı, bu kişinin de şüphelilere, Ekşioğlu’nun fotoğrafını gönderdiğini ve “dikkat edin yanında polis korumaları da var” diyerek uyardığı tespit edildi. Şüphelilerin de kendisine, “fark etmez ağabey onlara da sıkarız” dedikleri belirlendi. Teknik incelemenin tamamlanmasıyla şüphelilerin güzergahları da belirlendi. İki kişinin, o bölgede sürekli keşif yaptıkları ortaya çıktı.

Cihan Ekşioğlu’nun suikast şüphelileri yapılan operasyonla gözaltına alındı