Efsane borsacı İlhami Suaydın’ın binasını mahkeme satacak

featured
service
1990’lı yılların efsane borsacısı olarak anılan İlhami Suaydın’ın Taksim Sıraselviler Caddesi’ndeki ‘Erciyes’ isimli binası mahkeme eli ile satılacak. 1880 yılında inşa edilen tescilli eser konumundaki bina için 400 milyon TL değer biçildi. Kapatılan Erciyes Menkul Değerler AŞ’nin de uzun yıllar faaliyet yürüttüğü binanın satışı ihalesi önümüzdeki mart ayı ortasında yapılacak.

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, dikkat çeken bir gayrimenkul satış ihalesine hazırlanıyor. Taksim Sıraselviler’deki 5 katlı ‘Erciyes’ isimli bina düzenlenecek ihale ile satılacak. Söz konusu satış ise ‘ortaklığın giderilmesi’ için yapılıyor. 1880 yılında inşa edilen bina, aynı zamanda ‘korunması gereken 1’inci derece kültür varlığı’ konumunda. 217 metrekare üzerine inşa edilen binada bin 250 metrekare kullanım alanı bulunuyor.

blank

‘Erciyes’ binası Taksim meydanına bir kaç metre uzaklıkta.

400 MİLYONLUK BEDEL BELİRLENDİ
Asırlık bina için 400 milyon TL’lik bedel belirlendi. Satış ihalesinde teklifler ise 13 Mart-20 Mart tarihleri arasında alınacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, anılan bina 12-19 Nisan tarihleri arasında ihale yeniden düzenlenecek.

BİNANIN 2 HİSSEDARI VAR
Tescilli eser konumundaki binanın iki hissedarı bulunuyor. Binanın yüzde 52 hissesi, kapatılan Erciyes Menkul Değerler şirketinin patronu İlhami Suaydın’a, yüzde 42 hisse ise Yasemin Vanlı Fitzgerald’a ait. Yasemin Vanlı Fitzgerald’ın, bir dönem Suaydın’ın yanında çalıştığı anlaşıldı. Satışın yapılması halinde hissedarlar da, sahip oldukları hisse oranında paylarını alacak.

blank

İlhami Suaydın, 90’lı yıllarda ‘efsane borsacı’ olarak anıldı.

‘EFSANE BORSACI’ OLARAK ANILDI
Değerli mülkün sahiplerinden İlhami Suaydın, 1990’lı yıllarda borsanın en güçlü birkaç isminden biriydi. ‘Efsane borsacı’ olarak da anılan Suaydın’ın şirketi Erciyes Menkul Değerler’de bir dönem çalışan Gazeteci İbrahim Kahveci, Suaydın’la ilgili kaleme aldığı bir yazısında “Türkiye’nin Warren Buffett’i olacak durumdaydı” ifadelerini kullanmıştı. Suaydın’ın şirketi, dönemin SPK başkanının baskısı nedeniyle kapandı. Buffet, 106 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin 5’inci ismi.

 

Halktv

Efsane borsacı İlhami Suaydın’ın binasını mahkeme satacak