Ehliyetsiz şoförün kullandığı Lider Adana Seyahat otobüsü kaza yaptı!

featured
service

Aksaray Ankara yolunun 5. kilometresinde meydana gelen kazada 28 yaşındaki Umut Ö.’nün kullandığı lider adana seyahat isimli firmaya ait yolcu otobüsü kontrolden çıkarak refüjdeki elektrik direğini devirdikten sonra karşı şerite geçti.

blank

İhbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken şans eseri yaralanan olmayan kazada polis ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücü Umut Ö.’nün aday sürücü belgesinin 70 puan cezası nedeniyle savcılık tarafından iptal edildiği takograf cihazında ise birinci sürücü Levent S.’nin ehliyetinin takılı olduğu saptandı.

Polise verdiği ifadede otobüsü İstanbul’dan Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine kadar Levent S.’nin kullandığını, moladan sonra da direksiyon başına kendisinin geçtiğini söyleyen Umut Ö.’ye ehliyetsiz araç kullanmak suçundan 12 bin 977 TL, takograf kullanmamak suçundan 3 bin 155 TL, hız sınırı aşmak suçundan da bin 506 TL idari para cezası uyguladı.

Araç sahibi hakkında da ehliyetsiz araç kullandırmak suçundan 12 bin 977 TL idari para cezası işlemi yapılırken yolcular gelecek başka bir otobüsle yollarına devam etmesi için minibüsle şehirlerarası otobüs terminaline, sürücü Lider Adana Seyahat isimli firmanın kaza yapan otobüsünü kullanan Umut Ö. de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Ehliyetsiz şoförün kullandığı Lider Adana Seyahat otobüsü kaza yaptı!