EMNİYET MÜDÜRÜ KORAY ÖNER HAKKINDA CİNSEL TACİZ VE İŞKENCEDEN SUÇ DUYURUSU

featured
service

Yurtta kalanları fuhuşa sürükleyen yapılanmanın içinde olduğu iddia edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü Koray Öner hakkında adli mobbing ve cinsel taciz suretiyle işkence suçundan suç duyurusu

Av. Dr. Dilek Ekmekçi, yıllar sonra bulduğu biyolojik ablası Gönül Çelik’in çevresi ve ilişkileri üzerinden, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında yetişen çocukların on yıllardır nasıl kamu görevlileri eliyle fuhuşa sürüklendiğini ortaya çıkardı.

2018 Kasım ayında organize yapıyı köşe yazısıyla ilk kez gündeme getiren, 2019 Kasım ayında ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunan, 2020 yılının Eylül ayında da örtbaşlar sonrası, Aleyna Çakır olayının da yarattığı infialle yapılanmayı milyonlarca insana duyuran Ekmekçi, bu süreçten sonra kendisine karşı sistematik olarak kurulan adli kumpaslarla karşılaştı. O kadar ki Ekmekçi, kendisini susturmak ve olayı örtbas etmek için atılan iftiraların işkence boyutuna varması ve hatta bazılarının bel altı ve cinsiyetçi hedef alma boyutunda olması sebebiyle, cinsel tacizi de suç duyurusunda vurgulayarak suç duyurusunda bulundu.

Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, 2’inci Sınıf Emniyet Müdürü Koray Öner, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Beypazarı Savcısı Fatma Sinem Eraslan, Ankara Savcıları İrfan Nuri Akdeniz, Pınar Akdoğan Tunca, Mehmet Aykut Cihangir, Tansu Çiller’in hukuk danışmanının oğlu avukat Emrah Güner, sahte tutanak tutan 2 polis memuru ile Beypazarı Asliye Ceza Hakimi Çiğdem Turan hakkında adli mobbing suretiyle sistematik işkence yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Dr. Ekmekçi, 2. sınıf emniyet müdürü Koray Öner’i azmettiren ve 1 numaralı şüpheli olarak gösterdiği dilekçesinde; kendisine kumpas kurduklarını iddia ettiği savcılar İrfan Nuri Akdeniz, Pınar Akdoğan Tunca ve avukat Emrah Güner hakkında cinsel taciz suretiyle işkence suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Ekmekçi’nin suç duyurusunda şüphelilerle ilgili görevi kötüye kullanma, hakaret, tehdit, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal, yargı görevi yapanı etkileme, resmi belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suç isnatları da bulunuyor.

Suç duyurusu dilekçesinde; EGM ve SHÇEK bağlantılı çeteyle ve Koray Öner ile mücadele edilmediği gibi; Ekmekçi ve mücadele arkadaşlarıyla uğraşılmasına bugüne kadar müsade edildiği için; Aleyna Çakır’dan sonra Esra Hankulu, Edanur Kaplan gibi başka kadınların da öldürülmüş veya şüpheli şekilde ölmüş olduğu vurgulandı.

Ekmekçi’nin dilekçesinde; “Türkiye Adalet Akademisi Dergisi’nde yayınlanan “lekelenmeme hakkına” ilişkin makalelerde bile atıf yapılan, yüzlerce hukukçu yetiştirmiş bir kadın hukuk hocasına yapılan lekelenmeme hakkında tecavüz eden onur kırıcı, küçük düşürücü muamele ve dahi işkence boyutuna varmış cinsiyetçi adli mobbinglere artık dur denilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: + GERÇEK

EMNİYET MÜDÜRÜ KORAY ÖNER HAKKINDA CİNSEL TACİZ VE İŞKENCEDEN SUÇ DUYURUSU