Ensari Deri’de patronu Muhammet Nuri Ensari satışı yatırımcının canını yaktı!

featured
service
Ensari Deri’de patron satışı yatırımcının canını yaktı! Ensari Deri’de yüzde 400’lük yükselişten sonra patron satışı geldi. Hisse yüzde 20 değer yitirdi.

EKONOMİ – 2 yıl önce halka açılan ve son bir yılda yaklaşık yüzde 400 yükselen Ensari Deri’de ortak satışı yatırımcının canını yaktı. Hisse senedi şirket patronu  Muhammet Nuri Ensari’nin satışından sonra taban oldu.

 

Hisse senedinin borsanın yüzde 3’ün üzerinde yükseldiği bir günde taban olması küçük yatırımcıların tepkisine neden oldu.

NEREDEN NEREYE?

Ensari Deri Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş; 22 Mart 2022 tarihinde, 14 TL bedelle ve sermayesinin %23,28 oranında 8,5 milyon lot pay halka arz edilerek Borsa İstanbulda işlem görmeye başladı.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde 8,5 milyon lot olan piyasadaki lot sayısı, yapılan bedelsiz sermaye artırımı ve düzenlemeler ile 46 milyon lota çıkartılmıştır. Hissede yükseliş sürerken ana hissedardan satış kararı geldi.  KAP’da yer alan bildirimler çerçevesinde pay sahibi Muhammet Nuri Ensari’nin belirtilen tarihten günümüze 4,3 milyon lot satış yaptığı ortaya çıktı.

ADETA 2.HALKA ARZ

Hisse senedi bugün taban olurken borsa kulislerinde satışlar “2.halka arz” olarak yorumlandı. Şirket ortağı sadece bir seansta 760 bin lot satış yaptı. Şirketten KAP‘a şu açıklama yapıldı.

“15/03/2024 – 15/03/2024 tarihinde ENSARİ DERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 40,00 – 40,84 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 760.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ENSARİ DERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 15/03/2024 tarihi itibariyle %71,27 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. “

Kaynak: Paramedya

Ensari Deri’de patronu Muhammet Nuri Ensari satışı yatırımcının canını yaktı!