Fenomenler teker teker köşeye sıkışıyor! Mal varlıklarına el konuldu, şirketleri de gitti

featured
service

Sosyal medya fenomenleri Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftinin 3 şirketine kayyım atandı.

TAYYARGİLLER’İN 3 ŞİRKETİNE KAYYIM ATANDI

Lüks yaşamları ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti hakkında yeni gelişme yaşandı. “Tayyargiller” olarak bilinen çiftin mal varlıklarına el konulmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda çiftin 3 şirketine kayyım atandı.

blank

NE OLMUŞTU?

Öz çifti hakkında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan incelemelerin ardından Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Öz çifti hakkında, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Yurt dışı çıkış yasağı konulan çiftin geçtiğimiz günlerde tüm mal varlıklarına da el konuşmuştu.

ÖZLEM ÖZ: BANA SORU SORMAYIN

Çiftin Sağlık Bakanlığı onayı olmadan ürün sattığı, FETÖ ile bağlantısı olduğu ve soy isimlerini değiştirdiği ileri sürülmüştü. Haberlerin ardından takipçilerden çok sayıda mesaj alan Özlem Öz, Instagram hesabından bir video yayınlayarak sitem etmişti. Haklarında haberlerin kim tarafından yapıldığını bilmediğini söyleyen Öz, “Yaklaşık 1 aydır bana haberleri atıyorsunuz. Hakkımızda çeşitli haberler yapıldı. Bunların gerçekliği hakkında, kimin ve kim tarafından yapıldığıyla ilgili bilgim yok. Tayyar Bey de zaten bugün evde değil ‘İşim var’ diyerek dışarı çıktı. O yüzden bana ‘Bize açıklama yapın, ne oldu?’ gibi sorular sormayın. Daha önce de notere gitmemiz, köye gitmemiz ana sayfalarda haber yapıldı. Asılsız haberler… Ben aslı olan bir şey olduğu zaman da avukatım tarafından size açıklama yapıyorum. Kendi kendime bir haberle ilgili açıklama yapamam. Ben evimdeyim, çocuklarımla birlikteyim” ifadelerini kullanmıştı.

Fenomenler teker teker köşeye sıkışıyor! Mal varlıklarına el konuldu, şirketleri de gitti