Ferrarili reklamcıya 30 milyon liralık yeni ihale

featured
service
AK PARTİ’li belediyelerden aldığı çok sayıdaki ihalelerle dikkat çeken, “Ferrarili reklamcı” olarak da bilinen Mehmet Yıldırım, Başakşehir Belediyesi’nden yaklaşık 30 milyonluk bir ihale daha aldı.

Başakşehir Belediyesi’nin “Çeşitli Baskı İşleri, Duyuru Ve Tanıtım Hizmetleri Alımı” adı altında açtığı ihalenin sözleşmesi imzalandı.

ODATV’nin haberine göre Kamu İhale Kurumu sitesinde yayınlanan sözleşme duyurusuna göre ihaleyi, Rengarenk Reklam Tabela Ajans San. Ve Tic. Ltd. Şirketi 29 milyon 975 bin TL’ye aldı.

Son ihaleyle birlikte Mehmet Yıldırım’ın 5 ayrı firmasının AKP’li belediyelerden, 2011 yılından günümüze kadar aldığı ihale sayısı 134’e yükseldi.

Özellikle Şile Belediyesi’nden de çok sayıda ihale alan Yıldırım’ın şirketleri, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye belediyelerinden aldığı ihaleler dikkat çekiyor.

blank

BEŞ KOLDAN İHALE

Mehmet Yıldırım’ın, eski ortağı oldukları hariç 5 şirketi bulunuyor. Bunlardan Elvan Reklam Mimarlık İnşaat San. Tic. A.Ş. 109, Rengarenk Reklam 13, Gökkuşağı Tabela Reklam Organizasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti. 7, RNK Prodiksiyon Reklam İnşaat Turizm Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şirketi 1 olmak üzere toplam 134 ihale aldı. Elvan firmasının aldığı ihalelerin 11’i Başakşehir Belediyesi’nden. Elvan Reklam ilk ihalesini de 30 Aralık 2011 tarihinde Başakşehir Belediyesi’nden almıştı.

Firma ihaleyi 2 milyon 432 bin 200 TL’ye almıştı. O tarihte dolar kuru 1.88 TL idi. Günümüz kuruyla hesaplandığında ihale yaklaşık 40 milyon TL’ye geliyor.

Elvan Reklam firması geçen yıl kasım ayında da Başakşehir Belediyesi’nden 29 milyon 915 bin TL’ye bir ihale almıştı. Aynı firma Çekmeköy Belediyesi’nden de, 8 Ocak 2024 tarihinde sözleşmesini imzaladığı 9 milyon 600 bin 450 TL’ye tanıtım ihalesi almıştı.

Ferrarili reklamcıya 30 milyon liralık yeni ihale