Galip Öztürk, Metro’da alım yaptı

featured
service

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Metro Investment Georgi, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’deki paylarını yüzde 3.70 oranından yüzde 6.31’e yükseltti. 24 Aralık’ta yapılan 1 milyon 260 bin adet alım sonrası pay oranı yüzde 8’i geçti. Borsada sert düşüşün yaşandığı dönemde hisselerin 1.20 liradan 1.60 liraya kadar yükselmesinin nedeni de ortaya çıkmış oldu.

Öte yandan Gürcistan merkezli şirketin diğer grup hisselerinden de alım yaptığı gözleniyor.

Hakkındaki yargılama süreci tamamlanmadığı için ülkeyi terk eden firari borsacı Galip Öztürk’ün hala Metro Grubu’nu yöneten isim olduğu biliniyor. Sık sık bedelli sermaye artırımı yapmak isteyen sadece kendi grup hisseleri değil başka hisselerde de olağandışı fiyat ve imkatr hareketlerine neden olan Galip Öztürk, borsadan aldığı paranın önemli bir kısmını Gürcistan’a götürüyor.

Türk borsasından yaptığı operasyonlarla sağladığı paraları Batum’a götürmeye devam eden Metro Holding’in gizli sahibi Galip Öztürk, Rus eşi 24 yaşındaki Christina aracılığıyla 100 çocuk yapmayı hedefliyor. Kiralık annelere çocuk başı 24 bin euro ödeniyormuş.

Bu arada bir süredir Rus mafyası ile de başı belada olan Öztürk’ün Türkiye’de de 9 çocuğu bulunuyor.

blank

Galip Öztürk, Metro’da alım yaptı