Gece kulübünde facia 29 kişi hayatını kaybetti

featured
service

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe’de, Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak’ta bulunan binada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Yangın eksi 1 ve eksi 2. katta

Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

ERDOĞAN’DAN TELEFON

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı telefonla arayarak bilgi aldı.

Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya yangına dair soruşturma başlatıldığını duyurdu:

“İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır.Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.”

blank

İşletme ruhsatı ilk olarak 1987’de alınan, Discorium adıyla hizmet veren mekan, son yıllarda Masquared ismiyle işletiliyordu.

Sosyal medyada mekanın çok geniş bir alana yayıldığı ve labirent gibi olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Valilik’ten açıklama

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “Yangında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 7’si ağır olmak üzere toplam 8 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

VALİ GÜL’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

-Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var, 2018’de de ruhsat yenilenmiş.

-Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var.

Saat 16.55’te yapılan açıklamaya göre yangında 29 kişinin öldüğü duyuruldu. Ağır yaralı bir kişinin ise tedavisi sürüyor.

GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Gece kulübünde facia 29 kişi hayatını kaybetti