Güzellik ve gençlik peşinde koşan ünlülerin yeni gözdesi sünnet derisinden elde edilen kök hücre estetiği

featured
service

Sosyal ve kültürel çevrelerin tanınmış simaları arasında, bebek plasentasının tüketilmesinin ardından, şimdilerde sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerin cilt üzerine uygulanması popüler bir uygulama haline geldi.

SEREN SERENGİL, ASLI GÜMÜŞEL, SELEN GÖRGÜZEL VE ŞİMDİ DE SEDA SAYAN

Sünnet derisi ile estetiği Türkiye 2022’de Seren Serengil ile duymuştu. Ardından Metin Şen’den boşanan, Aslı Gümüşel de sünnet derisiyle estetik olduğunu açıklamıştı. Ardından Selen Görgüzel, yeni doğan bebeklerin sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerle yüz estetiği yaptırdığını söylemişti.

Bugünlerde de yaptırdığı estetik operasyonlarla sık sık magazin gündeminde yer alan Seda Sayan, daha genç görünmek için yüzüne sünnet derisinden elde edilen bir sıvı enjekte ettirdiğini açıkladı.

SÜNNET DERİSİNDEN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NEDİR?

Tıpta Alloblast kök hücre tedavisi adı verilen bu yöntem, dünyada da hayli popüler. Bı yöntemde yeni doğan bebeklerin sünnet derisinden elde edilen allojenik fibroblastlar (bağ dokusunun temel hücresi), özel laboratuarlarda çoğaltılarak hastaların hasarlı dokularını iyileştirmek amacıyla hastalara enjekte ediliyor. Yani yaşlanma nedeniyle hasar gören bölgelerinize uygulanıyor. Kimi sünnet derisinden elde edilen kök hücereleri yüzüne, kimi de dekolte bölgesine enjekte ettiriyor.

Güzellik ve gençlik peşinde koşan ünlülerin yeni gözdesi sünnet derisinden elde edilen kök hücre estetiği