TINDER AVCISI'NIN İZİNDE 

Zengin bir iş insanının oğlu gibi davranan İsrailli Şimon Hayut yani namı diğer Simon Leviev'i tüm dünya Tinder Avcısı belgeseliyle tanıdı. Kendisini Özbekistan asıllı İsrailli "elmas" kralı Lev Leviev'in oğlu olarak tanıtan Simon Leviev, sosyal medya paylaşımları ile gösterişli bir imaj çiziyor, kadınları avlıyordu. Geçen haftadan beri haberlerimize konu olan Bulut Bağcı'ya da aslında İsrailli Simon Leviev'in Türk versiyonu desek abartmış olmayız.

WORLD TOURISM FORUM'UN BAŞKANLIĞINI YAPTI

Bulut Bağcı, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunuydu. İyi eğitimli, birkaç lisan bilen prezentabl bir gençti. 2009'da Genç Turizmciler Derneği Başkanı oldu.

World Tourism Forum'un Başkanı olduğunda henüz 30 yaşındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fotoğraf karesine girmişti. Turizmin Davosu olarak bilinen World Tourism Forum 2016'da İstanbul'da düzenlendiğinde dünya liderleri ile Türkiye'deki siyasetin belirleyicileri ile birlikteydi.

FOTOĞRAF KARESİNE GİRENLERİN İSİMLERİNİ KULLANDI

İşte aslında ne olduysa o günlerden sonra oldu. Bulut Bağcı'nın birlikte fotoğraf karesinde yer aldığı kişiler aslında o günden sonra onun pazarlama stratejisinin bir parçası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya çapındaki iş insanlarına, bürokratlara kadar herkes, onun kendisine ait sosyal medya platformlarında bir yemden başka bir şey değildi.

VIDEOLAR ÇEKİP ALGI OLUŞTURDU

O fotoğraflar ve videoların yerini yenileri de aldı. Turist olarak gittiği Milano'da, Inter Milan'ın stadını gezerken bir video çekti. Inter Milan Futbol Kulübüyle bir anlaşma yaptığını duyurdu. Oysa, Ortada ne bir görüşme ne de bir anlaşma vardı. Bulut Bağcı, sadece tribünlere oynuyor, avlanıyordu. Benzerleri İsviçre ve Afrika'da da oldu. Turist olarak gittiği bu ülkelerde anlaşmalar yaptığını, giderek büyüdüklerini ilan ediyordu.

Amaç, TRMX adlı Coin'e yatırım yapılmasını sağlamak, insanları dolandırmaktı. Ferrari, Bentley gibi lüks otomobillerle resim çektirip, zengin imajını güçlendiriyordu. Bir yandan da sosyal medyadaki etki gücünü medya da perçinliyordu. Bir yolunu bulup televizyonlara, dergilere, gazetelere haber oluyor, kendi PR'ını yaptırıyordu. Sosyal medya hesaplarını da takipçi satın alarak hormonlu hale getiriyordu.

 

MİLYONLARCA DOLAR TOPLADI

Tüm bunlar meyvelerini verdi. İnsanlar para gönderiyordu. Gelen paralar, kripto cüzdanlara, kripto para olarak geldi. Milyonlarca Amerikan doları topladı. Artık sıra vurguna gelmişti. TRMX Coin'in kriptosunu çözdürdü. Yatırım amacıyla topladığı paraları kendine ve suç ortaklarının hesabına geçirdi. Kendi deyimi ile "Coin ile Koyunları sağıyordu"

 

KADINLARI DA AVLADI

Bulut Bağcı'nın özel hayatı da iş hayatına benzerdi. Thinder avcısı Simon Leviev gibi hayatına giren kadınlar, ellerinde avuçlarında ne varsa Instagram Avcısı Bulut Bağcı'ya veriyorlardı. Öyle ya, Özel jetlerle uçuyor, yatlarda geziyor, devlet adamları ile birlikte oluyordu. Gözünü boyadığı kadınlar, Bulut Bağcı'ya para vermekten çekinmiyordu.

 

TELEFONLARI KAPALI

Bulut Bağcı ile ilgili soruşturma sürüyor. Kendisine birçok kez telefonla uğraşma çabamız ise yanıtsız kaldı. 5 ayrı telefonun hepsi kapalı gözüküyor. Ne mi yapıyor? Her ne hikmetse Manisa'daki bir mahkemeden hakkında çıkan haberlere erişimi engelleme kararı aldırıyor.   Patronlar Dünyası