Uçakları türbülansa girmeden önce uyaran bir algoritma geliştirdiğini ve CAFA Chip adını verdiği bir çiple bunu engellediğini öne süren Çiğdem İ'nin kendisini akademisyen olarak tanıtıp önce akrabalarını ardından da çevresindeki birçok kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı iddia edilmişti.

Vurgun iddiasında, aradan aylar geçmesine rağmen mağdurlara hiç para ödemesi yapmayan Çiğdem İ'nin ürettiği çip için Zeytinburnu'nda geçtiğimiz yıl 11 Eylül'de şirket kurduğu ve İstanbul Ticaret Odasına kaydettirdiği öğrenilmişti. Bu sayede yeni mağdurlarla vurgunun boyutunun 100 milyon lirayı bulacağı öne sürülmüştü.

GÖRÜLDÜĞÜ YERDE YAKALANACAK

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre aralarında kendi akrabaları, pilotları ve iş adamlarının da bulunduğu Türbülans vurgunu davasının dün görülen duruşmasında Çiğdem İ. Hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya gitmeyen Çiğdem İ. hakkında Tutuklamaya Yönelik Yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

İstanbul ili sınırlarında yakalanırsa aynı mahkemeye hazır bulundurulmasına il dışında yakalanırsa SEGBİS kanalıyla mahkemeyle irtibat kurulmasına karar verildi.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM DEMİŞTİ

Mahkeme ayrıca çevresindeki insanlara kendisini öğretim görevlisi olarak tanıtıp kandıran Çiğdem İ. ile ilgili Marmara Üniversitesi'ne de yazı göndererek hakkında yüksek lisans var mı doktora yaptı mı araştırılmasının talep etti.

AVUKAT AYDIN; "ADALET ÖNÜNDE CEZASINI ÇEKECEKTİR"

Bu olayın başından beri takipçisi olan ve her aşamasında mağdurların parasını geri alabilmesi için mücadele eden mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın ise şu değerlendirmelerde bulundu.

"Sanık hileli davranışlarıyla kendisini Marmara Üniversitesi'nde akademisyen olarak tanıtarak ve buna uygun şekilde sosyal medyada profil oluşturup fotoğraflar koyarak, yazılı ve görsel basında haberler yaptırarak mağdurlarda güven tesis ederek yatırım amacı altında para almıştır. Sanık Ç.İ. Tarafından nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği sabit bulunmuştur.

İnsanları mağdur etmeye ve para almaya devam etmektedir. Kaçma ve delil karartma şüphesi göz önüne alınarak Mahkeme tutuklanmasına karar vermiştir. Kendisi hakkında yakalama kararı çıkarılmış olup yakalandığı yerde tutuklanacaktır. Adalet önünde cezasını çekecektir." dedi.