İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhuriyet Halk Partili Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde aralarında CHP'li Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da olduğu 48 kişi hakkında hakkında gözaltı kararı verildi.

Bayrampaşa Belediyesi’nde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması gündeme bomba gibi düştü. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında CHP’li Belediye Başkanı Hasan Mutlu da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Sönmez ve Bayrampaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emin Sönmez de bulunuyor. MHP, iki isim hakkında ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlattığını açıkladı.

Parti yetkilileri, söz konusu süreçte disiplin kurallarına uyulacağını ve iddiaların titizlikle inceleneceğini duyurdu.