Hakkında tutuklama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz’ı Odatv görüntüledi

service

New York’ta olduğu belirtilen Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresine, Amerika’daki yargılamadan beraat edeceğini iddia ederek, “Buradaki davam bittikten sonra Türkiye’ye döneceğim” dediği öğrenildi.

Daha önce de Türkiye’ye geleceğini söyleyen ama dönmeyen Sezgin Baran Korkmaz’ın “Buradaki dava bitikten sonra konuşacağım” dediği ifade edildi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresine “Hapishanede okuduğum kitaplar sayesinde ayakta kaldım.

Okuduğum kitaplar, hapishane kayıtlarına da girdi. Mesela, Adalet Ağaoğlu, Tomris Uyar, Ece Temelkuran, Ayşe Kulin, Elif Şafak, Orhan Pamuk, Victor Hugo, Virginia Woolf, Agatha Christie okudum. Hapishane listeme 143 kitap girmiş, okumak ayakta kalmamı sağladı” dediği belirtildi.

YAKIN ÇEVRESİNE ANLATTI: EN ÇOK YALANI TANIDIKLARIM YAZDI

Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de yakın çevresiyle bir araya geldiğinde Türkiye’de iken kendisiyle yakın ilişki içinde olan kişilerle ilgili konuştuğu belirtilirken şu sözleri söylediği öğrenildi:

“Benimle ilgili yalanları yazanlar, İstanbul’daki ofisime gelen, çayımı, kahvemi içen kişiler. Aynı kişiler patronları hakkında atıp tutarken bana övgüler düzüyordu.”

NE OLMUŞTU

2020 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayla Türkiye’deki şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da Haziran 2021’de yakalandıktan sonra Amerika’ya iade edildi.

15 Temmuz 2022’de de ABD’ye iade sonrası hakkında kara para aklama, dolandırıcılık ve devlet işlemlerine engel olma suçlarından tutuklanan, Sezgin Baran Korkmaz, 1 Ağustos 2023’te Utah’taki hapishaneden tahliye edildi.

Hakkında tutuklama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz’ı Odatv görüntüledi