İstanbul’da sağanak yağış şiddetini artırdı!

featured
service

Meteorolojinin dün Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak uyarılarının ardından, sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı.

blank

Avrupa Yakası’nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

Bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı
Büyükçekmece’de kot farkından dolayı yolun aşağısında kalan bir iş yerinin önünde su birikintisi oluştu. İş yerini su basmaması için vatandaşlar kovayla tahliye çalışması yaptı.

Bazı bölgelerde aralıklarla süren yağış, öğleden sonra özellikle kentin Silivri, Büyükçekmece, Çatalca gibi batı kesimlerinde yerini sağanağa bıraktı. Büyükçekmece’de etkisini artıran sağanak nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Sürücüler, Muratçeşme Kavşağı’nda oluşan su birikintisi nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

Vali Gül’den “sağanak nedeniyle su baskını” uyarısı
Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan telefonlara SMS gitti: Yağışların sabaha kadar sürmesi bekleniyor
AFAD’ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da “Meteorolojiye göre, İstanbul’da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır.” uyarısında bulunuldu.

Bir vatandaş aracı suda sürüklenmesin diye direğe bağladı
Başakşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış yolları göle döndürdü. Seyit Onbaşı Caddesi’nde suların yükselmesiyle araçlar mahsur kaldı. Aracın içerisinde kalan bir sürücü, şoför mahallinden cama çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bu sırada bir kişinin ise sürüklenmemesi için aracı iple direğe bağladığı görüldü.

İstanbul’da İETT otobüsü ve bazı araçlar sağanak nedeniyle oluşan su birikintisinde mahsur kaldı.

Tramvay ve teleferik seferleri iptal edildi
Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul’da sağanak yağış şiddetini artırdı!