Kargo Şirketinden Çalınan Bilgilerle Jigolo Tuzağı

featured
service

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 544 sayfalık iddianame, milyonlarca kişinin verilerinin bir dolandırıcılık şebekesinin eline geçtiğini ortaya koydu. Liderliğini Abdullah Coşkun Çelebioğlu’nun (45) yaptığı şebeke, 9 bin kişiyi dolandırdı. Çelebioğlu’nun eşi Fadile Reyhan Çelebioğlu (40) ile kardeşleri Mahir (39) ve Hasan Tayfun Çelebioğlu (50) da sanık sandalyesinde.

İKİ KARGO ŞİRKETİNDEN ÇALDI
İddianamede Abdullah Coşkun Çelebioğlu için ‘dolandırıcılığı meslek edinmiş’ değerlendirmesi yapılıyor. İddianameye göre Çelebioğlu, Türkiye’deki 80 milyon kişinin tüm kişisel verilerini ele geçirdi. Şebeke için söz konusu verileri, siber saldırı yolu ile elde eden isim ise, hakkında dava açılan Oktay Mert oldu. Mert; A. Kargo ve M, Kargo’nun sistemlerine girerek verileri ele geçirdi.

GÜNLÜK KAZANÇ 200 BİN TL
İstanbul’da 4 ayrı çağrı merkezi üzerinden en az 9 bin kişiyi dolandıran şebekenin kazancı kimi günler 200 bin TL oldu. Milyonlarca kişinin verilerini, başka şebekelere de sattığını anlatan Çelebioğlu, yaptığı bir konuşmada “Piyasayı ele geçirmiş gibi bir şey oldum yani” ifadeleri kullanıyor.

İLGİ ALANLARINA GÖRE SATIŞ
Şebekenin, günlük işleyişi de kurumsal bir firmanın faaliyetinden farksız görünüyor. Şebeke, ellerindeki verileri sınıflandırarak ürün satışı yaptı. Örneğin dini yayınları takip eden kişiye, aynı zamanda cinsel gücü artırıcı ilaçlar da satıldı. El konulan ürünlerin insan sağlığına zararlı ürünler olduğu belirlendi. Şebekenin, binlerce kişiyi dolandırdığı yöntemlerin başında, ilgili kişiye gönderilen kargonun teslim alınmaması nedeni ile hakkında icra takibi başlatılacağı yalanı oldu. Şebeke üyeleri, kendilerini avukat olarak tanıtarak karşısındaki kişiyi korkutarak para aldı.

blank

Abdullah Coşkun Çelebioğlu, dolandırıcılık parası ile Silivri’de çiftlik kurdu.

JİGOLO OLMAK İSTEDİ 6.800 TL KAPTIRDI!
Çok sayıda kişiyi, sahte cinsel gücü artırıcı ilaç üzerinden dolandıran şebekenin bir diğer yöntemi ise ‘jigololuk yaparak para kazandırma vaadi’ oldu. Kayseri’de yaşadığı anlaşılan T. Ş. (30), jigololuk yaparak 4 bin TL kazanabileceği yönünde bir mesaj aldı. Instagram üzerinden gelen mesajdaki numara ile görüşen T. Ş., arayan kişinin, ‘üyelik bedeli’ adı altındaki talebi doğrultusunda 400 TL gönderdi. T. Ş., jigololuk yaparak para kazanacağı hayali ile çıktığı yolda, günün sonunda 6 bin 800 lirayı şebekeye kaptırdı. T. Ş.’nin, paraları gönderdiği hesap ise Hasan Tayfun Çelebioğlu’na ait olduğu anlaşıldı.

Telefonla konuştuğu kişiye, dolandırıcılıktan elde ettiği paralarla emekliliğini rahat geçirmeyi planladığını anlatan Çelebioğlu, ‘kazandığı’ paralarla Silivri Danamandıra Köyü’nde Alpaka Çiftliği kurdu. Çelebioğlu, çiftliği sanıklardan Adil Soylu adına kaydetti. Çelebioğlu, kardeşi Mahir Çelebioğlu’nun başında bulunduğu çiftlikte eşini ise kiracı olarak gösterdi. MASAK raporuna göre, Çelebioğlu kazandığı paraları eşi Fadile Reyhan Çelebioğlu’nun hesaplarına aktardı.

KARGO MÜDÜRÜ DE SANIK LİSTESİNDE
Sanıklardan Abdülkerim Balcı (47), M. Kargo Şube Müdürü Celal Uğuz (41), Öznur Camkıran, Adile Sultan Köse (27), Bahar Yıldırım (26), Baki Benek (26), Batuhan Can (27), Batuhan Köse Balyemez (20), Burak Tandoğan (33) Busenur Değirmen (25), Emre Şaşgın (32), Enes Yapar (29), Erdal Can (49), Eyüphan Köse (30), Fatih Saraçoğlu (48), Filiz Avci (35), Gökhan Kaymak (37), Gülşah Sarı (32) Hakan Çobanoğlu (44), Hasan Onur Büyükdurmuş (30), İlknur Açıkgöz (30), İlknur Yetgin (28), İysa Ayhan (58), Mine Çakmakcı (35), Oktay Mert (40), Ozan Elalmış (25), Özlem Hacıismailoğlu (45), Ramazan Görgeç (29), Tuğba Çeviktürk (27), Uğur Serdar Kurt (29), ve Yeliz Akyol (39) dosya kapsamında bir süre tutuklu kaldı.

ÇELEBİOĞLU: DOLANDIRICILIK YAPTIK!
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Abdullah Coşkun Çelebioğlu, “Dolandırıcılık olaylarıyla herhangi bir ilgim yok. Dolandırıcılık faaliyetlerinin yürütüldüğü şirketler ağabeyim Hasan Tayfun Çelebioğlu’na ait” dedi.

Hasan Tayfun Çelebioğlu ise “Dolandırıcılık suçunu kabul ediyorum” diye konuştu. Tutuklu sanık Abdülkerim Balcı ise ifadesinde, dolandırıcılık yaptıklarını kabul ederek, şebekede yer alan kimin hangi işi yaptığını ayrıntıları ile anlattı.

Kargo Şirketinden Çalınan Bilgilerle Jigolo Tuzağı