Mine Mumcu dosyasında yeni iddialar: Egemen Bağış, Sıla Doğu…

featured
service

Futbolda gizli fon yolsuzluğu davası gündem olmaya devam ederken bir dolandırıcılık dosyası daha tartışılıyor.

Aralarında basketbolcu Semih Erden, oyuncu Burcu Kıratlı, Tuzlaspor AŞ’nin yöneticisi Rıdvan İlhanlı, Yeliz Tuğba Yasa, modacı Eda Güzelcik, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez’in oğlu Muhammed Burak Görmez’in olduğu çok sayıda ismin Mine Mumcu’ya para kaptırdığı ortaya çıktı.

halktv.com.tr’den Fırat Fıstık’ın haberine göre Saadet zinciriyle yaratılan dolandırıcılık ağına düşen kişilerin bir kısmı parasını geri alırken bir kısmı alamadı ve davalık oldu.

Mumcu hakkında 33 tanesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde, en az 100 tanesi Anadolu Adliyesi’nde olmak üzere 200’e yakın soruşturma var. 18’i asliye cezada, 21 tanesi ağır cezada olmak üzere en az 39 tane de hakkında açılmış dava bulunuyor.

Mumcu daha önce en az iki kere tutuklanmış ve serbest kalmış biri. Şu anda hakkında yakalama kararı ve hapis cezası kararı bulunmasına rağmen serbest.

COVID-19 İZNİYLE TAHLİYE İDDİASI

Malatya’da yargılandığı ve ceza aldığı dosyada, Mumcu’nun 22 Kasım 2019’dan 24 Mart 2021 tarihleri arasında cezaevinde tutuklu olduğu bilgisi yer alıyor. Edinilen bilgiye göre Mumcu, covid-19 izniyle tahliye edildi.

Ares Telekomünikasyon adında bir şirketin sahibi. Tanıştıklarını da yeni hat alarak telekomünikasyon işi yapacakları, oradan kar edebilecekleri iddiasıyla kandırıyor.

POLNET ÜZERİNDEN BAZI KİŞİLERİN BİLGİSİNE ULAŞTI

Malatya’da yargılandıkları davada Mine Mumcu ve Aykut Sağlam ile birlikte Celaleddin Ari adında bir polis var. Polis memuru Ari, rüşvet ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek suçundan tutuklu.

Dava kapsamında Ari’nin para karşılığında polnet sistemindeki bazı şahısların bilgilerini Mumcu’ya sattığı tespit edilmişti.

Mine Mumcu’nun, Tuzlaspor yöneticisi Rıdvan İlhanlı’yı 3,5 milyon lira, Yeliz Tuğba Yasa ve kardeşlerini 3 milyon lira, Halil İbrahim Demirel’i 2,1 milyon lira, Halil Dündar’ı 1,1 milyon lira, Burcu Kıratlı ve Esin Odacılar’ı 500 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor.

Aralarında ünlülerin de olduğu onlarca kişi bu durumda. Örneğin, başka bir soruşturmada ünlü modacı Eda Güzelcik’ten para alıp geri ödese de Nur Esi ve Ümit Altuntaş adlı kişilerden 1,1 milyon lira fazla para almasına rağmen geri ödemedi.

KIRATLI: “PARAMI ALAMADIM ŞİKAYETÇİYİM”

Oyuncu Burcu Kıratlı, Mumcu hakkında şikayetçi olmasına ve dava açılmasına rağmen mahkeme bu ilişkiyi ticari bir ilişki olarak gördü ve Mumcu’nun beraatine karar verdi. Dava istinaf aşamasında.

Orada da Mine Mumcu, Burcu Kıratlı’yı yurtdışı bağlantılı telekomünikasyon işi yaparak, kar elde etme sözüyle kandırdı. Kıratlı üç parça halinde 1,3 milyon lira para gönderdi ve 550 bin lirasını alamadı. Bunun üzerine şikayetçi oldu.

‘CUMHURBAŞKANI İLE İLİŞKİSİ VARMIŞ GİBİ FOTOĞRAF GÖNDERİYORDU’

Bu davada tanık olarak dinlenen Burcu Kıratlı’nın eşi şarkıcı Sinan Akçıl olayı anlattıktan sonra şunları söyledi:

“Sanık (Mine Mumcu) Whatsapp’tan çalıştığı insanlara çanta dolusu para resimleri, pahalı saat fotoğrafları, sanki Cumhurbaşkanı ile ilişkisi varmış gibi onun el yazısı ile yazılmış notların fotoğraflarını göndermek suretiyle göz boyama eylemleri içerisindeydi”

EGEMEN BAĞIŞ İLE YAKINLIK İDDİASI

Mine Mumcu’nun bir başka özelliği de siyasilerle kurduğu düşünülen bağ.

Mumcu’nun yakın olduğu iddia edilen isimlerden biri de Egemen Bağış. Yakınları tarafından Bağış ile sürekli ilişki halinde olduğu öne sürülüyor.

Mumcu’nun çevresine ve kandırdığı kişilere sürekli ‘MİT için çalışmıştım ayrıldım’, ‘Devletin üst kademesinde tanıdıklarım var’ dediği de iddialar arasında.

Mine Mumcu dosyasında yeni iddialar: Egemen Bağış, Sıla Doğu…