Miras kavgası başlayan Dedemanlar Murat Dedeman’ın kemiklerini sızlatmaya devam ediyor!

featured
service

Turizm Haber Merkezinde yer alan habere göre 2019 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat eden Dedeman Holding’in patronu Murat Dedeman’dan geriye kalan o dönemin 600 milyon liralık serveti mirasçılarını karşı karşıya getirdi.

Türk turizm sektörünün önemli aktörlerinden Dedeman Hotels’i de bünyesinde barındıran Dedeman Holding sahibi Murat Dedeman’ın hayatını kaybetmesinden sonra o dönemin parası ile 600 milyon liralık servetten dolayı mirasçılar birbirlerine düşerken mirastan mahrum bırakılan hak sahipleri tarafından kayyum atanması talebiyle açılan iflas davası gölgesinde şirket franchise yani isim hakkı vererek peşe peşe oteller açmaya devam ediyor.

Miras kavgası ve açılan iflas davasıyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada Murat Dedeman’ın ismi ve hatırası hiçe sayılarak, basın yoluyla, iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak yapılan paylaşımların merhumun ruhunu rahatsız etmekten başka hiçbir etki yaratmadığı belirtilse de holding yönetiminde olan Rıfat Dedeman ve Banu Dedeman’ın peş peşe oteller açmalarına rağmen diğer hak sahiplerine şirketten haklarını vermeyerek, psikolojik ve maddi şiddet uygulayarak Murat Dedeman’ın kemiklerini sızlattığı da bir gerçek olarak ortaya durmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin hemen sonrasında Samsun Atakum ilçesinde atıl ve kaçak olan binayı otel yapacağını duyurması sonrasında tüm kesimlerin tepkisini toplayan, hakkında hak sahipleri tarafından açılan iflas davası gölgesinde dedeman holding 17 yıl önce açtıkları Dedeman Konya Otel’den sonra şimdi de yeni bir tesis için imza attı. 2024 yılında açılması planlanan, Konya’da Park Dedeman Konya Otel ismi ile hizmet verecek tesis için Akyokuş Park İnşaat ile anlaşma yapıldı.

Dedeman Holding’in başına geçen rıfat dedeman ve dedeman hotels Yönetim Kurulu Başkanı banu dedeman ile miras yüzünden karşı karşıya gelen Murat Dedeman’ın son eşi Sevda Dedeman ile 2017’de boşandığı eşi Olga’dan olan kızı Sofia Dedeman bir süre önce mirastan mahrum bırakıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu.

Sevda Dedeman ve Sofia, murat dedeman tarafından kendilerine tahsis edilen araçların alınmak istendiğini, doğal gaz aboneliklerinin iptal edildiğini ve Dedeman Holding ile diğer şirketlere girişlerinin engellendiğini iddia eden ikili, son olarak avukatları Osman Hacıbekiroğlu vasıtasıyla Dedeman Holding’in tasfiyesini ve şirkete kayyum atanmasını talep ederken şirketin feshi davası İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Miras kavgası başlayan Dedemanlar Murat Dedeman’ın kemiklerini sızlatmaya devam ediyor!