Nusr-Et’e yönelik silahlı saldırıda Barış Boyun ve Volkan Reçber izi!

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un (Yurt dışı firar), organize suç örgütü elebaşı Volkan Reçber’e (Yurt dışı firar) talimat vererek yaptırdığı, Beşiktaş’taki “Nusr-Et” isimli iş yerine yönelik silahlı saldırı eylemine karşı “MAHZEN-22” operasyonu düzenlendi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, operasyonda silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren organize suç örgütü üyesi şüphelisinin yakalandığını kaydetti.

Operasyonlar sonucunda 4 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, çelik yelek ve kar maskesine el konulduğu belirtildi.

Odatv, haklarında kırmızı bülten kararı çıkartılan Sabri Şirin’le beraber Volkan Reçber ve Barış Boyun’un Interpol tarafından yakalandığını ve iade sürecini yazmıştı.

BARIŞ BOYUN KİMDİR
İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 2020 yılında iki çete arasında sokak ortasında yaşanan silahlı çatışmaların arkasında suç örgütü lideri Barış Boyun çıkmıştı.

Barış Boyun’un adı en son İstanbul’da gerçekleştirilen peş peşe 3 motosikletli silahlı saldırı ile gündeme geldi.

– İstanbul Beyoğlu’nda Kasımpaşaspor Tribün Lideri Yüksel Ustahüseyin 16 Nisan’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldü.

– İş insanı C.Ö.’nün aracına 15 Haziran akşamı saat 18:10 sıralarında Ümraniye’deki İkbal Caddesi’nde silahlı saldırı düzenlendi.

– C.Ö.’nün de aracın içinde bulunduğu sırada 16 Haziran günü saat 15:35 sıralarında Sarıyer’deki Cendere Caddesi’nde ateş açıldı.

Olayların azmettiricisinin “Kırmızı Bülten” ile yakalama kararı bulunan çete lideri Barış Boyun olduğu ortaya çıktı.

VOLKAN REÇBER KİMDİR
Liderliğini yaptığı çete ile bir dizi olaya karışan Volkan Reçber, bir süre önce Karadağ’a kaçmıştı. Volkan Reçber’in başında olduğu örgüt ‘Göl Çetesi’ olarak da biliniyor.

Volkan Reçber ‘Arap Emrah’ olarak bilinen Emrah Sever çetesi ile adliye önünde girdiği çatışma ile gündeme gelmişti.

Kaynak: odatv.com

Nusr-Et’e yönelik silahlı saldırıda Barış Boyun ve Volkan Reçber izi!