Nvidia, nisan-haziran dönemine ait bilançosunu yayımladı

Bir önceki çeyreğe göre gelirlerini yüzde 88 artıran Nvidia, 2022 yılın ikinci çeyreğinde 6,7 milyar dolar gelir elde etmişti. Şirket bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı ayına göre yüzde 101 artışla 13,51 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

featured
service

Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir, 11,22 milyar dolar olan piyasa beklentilerini geride bırakırken, Nvidia, üçüncü çeyreğe dair gelir beklentisini 16 milyar dolar olarak açıkladı.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği 13,51 milyar dolarlık gelirle piyasa beklentilerini bir kez daha geride bıraktı.

Nvidia, nisan ve haziran ayına ait bilançosunu yayımladı.

Nvidia, veri merkezi gelirlerinin yıllık bazda yüzde 171 artışla 10,32 milyar dolara çıktığını duyurdu.

ŞİRKETİN KARI İKİNCİ ÇEYREKTE KATLANDI

Nvidia’nın net karı da nisan ve haziran ayında, çeyreklik bazda yüzde 203, yıllık bazda yüzde 843 artarak 6,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. 

Nvidia, 2022 yılın aynı çeyreğinde 656 milyon dolarlık net kar açıklamıştı. Şirketin 2022 yılın ikinci çeyreğinde 0,26 dolar olan hisse başına karı da bu yılın aynı ayında 2,48 dolara yükseldi.

YENİ BİR BİLGİSAYAR ÇAĞI BAŞLADI

Nvidia Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yeni bir bilgisayar çağının başladığını belirterek, “Dünya çapındaki şirketler genel amaçlı bilgisayarlardan hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zekaya geçiş yapıyor.”

Nvidia’nın piyasa değeri, yapay zeka çiplerine yönelik giderek artan talebin etkisiyle birlikte mayıs ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı.

Şirketin hisselerindeki yükseliş, diğer çip üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisseleri değer kazanmasına yardımcı olmuştu.

Nvidia, nisan-haziran dönemine ait bilançosunu yayımladı