Smart Trade coin’de 2 Milyarlık vurgun ! Binlerce mağdur var

featured
service

Smart Trade Coin isimli kripto para şirketi ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suçluların “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçu”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Yatırım tavsiyesi verme” suçlarından cezalandırılması istendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adem Ay, “Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz” dedi.

Adem Ay konuşmasında şunları belirtti: “Şirket hakkında en son yapmış olduğumuz savcılık görüşmesinde Marshall Adaları’nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla birlikte ne yazık ki mağdurlar ve mağduriyette artmaya devam etmektedir. Çünkü şirketin web sitesi halen açık durumdadır. Halen kişiler reklam yapmaya devam etmektedir ve mağduriyet sayısı şikayetlere rağmen artmaya devam edecektir. Buradan soruşturmanın genişletilmesini ve kodlar üzerinden paraların nereye aktarıldığını ve nasıl buraya getirileceği noktasında araştırmanın tam manasıyla yapılması için savcılıklarımızın elini taşın altına koymasını istiyoruz. Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz” dedi.

Smart Trade coin nedir?
Smart Trade coin’in internet sitesinde yatırımcışarına yüksek kazanç vadettiği görülüyor. Sitenin internet sitesinde şunlar yazıyor;

“Para kazanmak oldukça kolay. Robot işlemleriyle yılda % 30’a kadar kazanabilirsiniz! DeFi işlemleriyle yılda % 100’a kadar. Smarttradecoin insanlara küçük miktarda bile kripto dövizlere yatırım yapmak yardım ediyor.”

Smart Trade coin kimin? Smart Trade coin sahibi kim?

blank

Smart Trade coin Türkiye lider ekibinde yer alan isimlerden birinin de Osman Esmer olduğu belirtildi.
Esmer’in bundan 2 ay önce 220 bin TL sermaye ile bir şirket kurduğu anlaşıldı.
Esmer’in yanı sıra Emre Ünal, Çiğdem Karaca, İlhan Özcan, Zeliha Yılmaz, İlhan Çetiner gibi isimlerin de sistemin Türkiye lider ekibinde yer aldığı ileri sürüldü.
Söz konusu isimlerin daha önce de bir kaç farklı saadet zincirinin yöneticiliğini yaptıkları iddia edildi.

Can Kamacı,İsmail Aydos, Hanifi Oruc ,Suleyman Aytekin, İsmail Aydos, Hanifi Oruc, Engin Kınav ,Mustafa Köylü ,Serhat Karayel ,Murat Berker, Fırat Gökgöz alt liderlerden de söz edilmektedir.

YİNE PONZİ YİNE BİNLERCE MAĞDUR VAR
Hürriyet gazetesinin haberine göre, aylık yüzde 30 kazanç vaadi ile ortaya çıkıp üyelerini ortada bırakan son sistemin ise ‘Smart Trade Coin ve uyelik işlemlerinde Oceans Enterprise olduğu ileri sürüldü. Kripto para dünyasının işleyişini dahi bilmeyen on binlerce kişinin bu sisteme para yatırdığı ortaya çıktı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
İddialara göre sisteme üyelik için ilk olarak bir paket satın almak gerekiyor. İsteyen 100 dolara, isteyen 1000 dolara paket satın alabiliyor. Söz konusu paketler için ücret alınmasının gerekçesi “Sistem bir robot yazılımla çalışıyor. Robot 7/24 sizin adınıza çalışıyor. Yatırdığınız para, kripto para piyasasında değerlendiriliyor. Sizin adınıza alım-satım yapılıyor” olarak açıklanıyor. Kimi, ödemeyi kripto para Etherium olarak yaparken, kimilerinin ise elden para yatırdığı ileri sürüldü. Ulaşılan bilgilere göre ödemelerin önemli bir kısmı elden yapıldı

200 BİN KİŞİ DAHİL EDİLDİ

5 bin dolar veren de oldu 50 bin dolar veren de. Sistem, yeni üye kazandırana daha fazla kazanç vaat ettiği için herkes çevresindekileri para yatırmaya teşvik etti. Sisteme dahil edilen kişi sayısı arttıkça kazanç da katlandı.Ve bir gecede onca insanin yatimina %95 zarar yazarak yazilimdaki kripto paralari çektiler. Türkiye’nin hemen her ilinde yürütülen faaliyet sonrası 200 bine yakın kişiden para toplandı. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Türkler de para kaptırdı. Konuya yakın kaynaklar, toplanan paranın 100 milyon dolar olduğunu belirtiyor. Sisteme para kaptıran meslek gruplarında ise yok yok.

TEDBİR KOYUN

Birçok üye, paralarını alamayınca sistemin Türkiye lider grubunda yer alan isimlere ulaşmaya çalıştı. ‘Smart Trade Coin’in Eskişehir’deki ofisini basan bir grup, “Kâr payını istemiyoruz. Ana paramızı verin yeter” diyerek tepki gösterdi. Muhatap bulamayan üyeler, Eskişehir başta olmak üzere bulundukları birçok ilde adliyelerin yolunu tuttu. “Dolandırıldık” diyen çok sayıda kişi savcılıklara yaptıkları başvurularda şüphelilerin mal varlıklarına tedbir konulmasını, haklarında yurtdışı çıkış yasağı konulmasını istedi.

“ŞALTERİN İNECEĞİNİ BİLİYORDUK”

Sistemin Türkiye’deki lider ekibinde yer alan isimlerden Osman Esmer, Hürriyet’in soruları üzerine, “Biz bu işte günün birinde şalterin ineceğini biliyorduk. Ben esnafım. Yakın çevremden akrabalarımdan insanları sisteme dahil ettim. Benim yönlendirmemle sisteme girenler paralarını aldı. Ben kendim de para yatırdım. Bir zararım yok” diye konuştu.

blank

Smart Trade coin’de 2 Milyarlık vurgun ! Binlerce mağdur var