Ünlü iş insanına silahlı saldırı

service

Solo Holding’in sahibi Hakan Cengiz ve Zehra Cengiz’in içinde bulunduğu otomobile motosikletli ve kasklı bir saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Cengiz çifti yaralanmazken 40 yaşındaki şoförleri Muhammet Yaşar başından yaralandı.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR

Bugün saat 11:50 sıralarında Cengiz çifti şoförleri Yaşar’ın kullanımında olan 34 CRS 782 plakalı araç ile yola çıktı.
Mahmutbey gişelerinde seyir halindeyken otomobillerine sağ tarafından gelen motosikletli kasklı saldırganlar otomobili kurşun yağmuruna tuttu.

Cengiz’in olayın ardından verdiği ilk ifadede motosiklet arkasında oturan şahsın araçlarına doğru ateş ettiğini söylediği öğrenildi.
Olay yerinde saldırganın silahından çıkan boş kovanlar bulundu.

Atılan mermilerden dördü de araca isabet etti. Mermilerden biri şoförü Muhammed Yaşar’ı başından yaraladı. Yaşar, Bağcılar Medipol Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis saldırganların yakalanması için operasyona başladı.

blank

ANKARA’YA YATIRIM VE İKİ ŞİRKETLE DAVALIK OLMASIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Silahlı saldırıya uğrayan Hakan Cengiz’in yönetim kurulu başkanı olduğu Solo Holding, enerji, gayrimenkul, turizm ve tekstil alanlarında faaliyet gösteriyor. Holdingin Türkiye dışında dört ülkede de yatırımları var.
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Cengiz, 5 Mayıs 2023 günü yaptığı açıklamada İstanbul’dan sonra Ankara’da da inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceklerini duyurmuştu. Cengiz, RD İnşaat ile ortaklı kurduklarını ve Ankara’ya 20 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

blank

İKİ ŞİRKETLE MAHKEMELİK OLDU

Ancak Solo Holding geçtiğimiz yıl sadece bu yatırımla değil aynı zamanda yaşadığı bir ticari anlaşmazlık ile de gündeme geldi.
Hakan Cengiz, Kervansaray Oteller Grubu ile yaşadıkları ve mahkemeye taşıdıkları sorunu geçen 4 Şubat 2023 günü yaptığı basın açıklaması ile şöyle duyurmuştu.
‘’Kervansaray Oteller Grubu ile yaptığımız devre tatil satışı anlaşması neticesinde, devralmamız gereken Bursa Kervansaray Termal Otelin, daha öncesinden Kolan Hastaneler Grubuna devredilmiş olduğunu üzülerek öğrendik. Konu ile ilgili tüm yasal süreçleri, elimizde bulunan resmi evrak ve sözleşmelerimiz ile başlatmış bulunmaktayız.’’

Cengiz, yaşanan süreçten dolayı mağdur olduklarını da belirterek, yasal süreç de başlattıklarını da beyan etmişti.

Ünlü iş insanına silahlı saldırı