Borsa İstanbul’dan Kritik Hamle: Dört Şirket Halka Arz Endeksi’nden Çıkarıldı!

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamayla dört şirketin 1 Aralık 2025 itibarıyla BIST Halka Arz Endeksi’nden çıkarılacağını duyurdu.

Borsa - 30-11-2025 15:43

Kararın, endeks kurallarındaki “işlem başlangıcından sonraki 25. ay” maddesi gereği alındığı belirtildi.

Açıklamada, endeksten çıkarılacak şirketlerin AGROT, BINHO, EKOS ve MARBL olduğu kaydedildi.

Karar, Endeks Kurallarına Dayandırıldı

Borsa İstanbul tarafından 28 Kasım 2025’te yayımlanan KAP duyurusunda, Halka Arz Endeksi’nde yapılan değişikliklerin BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Kural Seti doğrultusunda rutin olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kural setinin 8.18 maddesine göre, halka arz endeksine alınan şirketler, işlem görmeye başladıktan sonraki 25. ayın ilk işlem gününde endeksten çıkarılıyor. Bu kapsamda dört şirketin endeksten çıkışı, kuralın işletilmesi sonucu gerçekleşti.

Hangi Hisseler Etkilendi?

Endeksten çıkarılan şirketler:

AGROT

BINHO

EKOS

MARBL

Bu şirketlerin hisseleri 1 Aralık 2025 itibarıyla BIST Halka Arz Endeksi’nde yer almayacak.

Piyasalarda Beklenen Bir Adım mı?

Analistler, kararın teknik bir uygulama olduğunu ve şirketlere yönelik negatif bir durum olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Aynı süreç daha önce de halka arz olan şirketler için uygulanmıştı.

 

Günün Diğer Haberleri