Sultangazi 172 Milyona "Kültüre Doyacak": Kırmızı Halı, Lüks Geziler, Gösterişli Etkinlikler!

AK Parti’li Sultangazi Belediyesi, 7 ay sürecek bir kültür sanat organizasyonu için tam 172 milyon TL bütçe ayırdı. Ancak etkinlik içeriği, lüks harcamalar ve gösterişli planlar kamuoyunda tartışma yarattı.

Gündem - 18-06-2025 14:40

Rakamlarla Lüks: 172 Milyonluk Organizasyon

Sultangazi Belediyesi'nin hazırladığı dosyaya göre;

12 bin kişi kırmızı halıda yürüyecek,

10 bin kişi Türkiye turuna çıkacak,

20 bin kişi tekneyle Boğaz turu yapacak,

40 DJ, ilçede performans sergileyecek,

Etkinliklerde gök bombaları ve konfetiler kullanılacak,

Katılımcılar için business class uçak biletleri,

Beş yıldızlı otellerde konaklama ve

Birinci sınıf restoranlarda yemek hizmeti sağlanacak.

Lüks ve Şatafat Tartışma Yarattı

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre,  Belediyenin milyonluk harcama kalemleri arasında gösterişli tanıtım filmleri, sahne gösterileri, dış yapım medya organizasyonları ve lüks transfer hizmetleri de yer aldı. Etkinlikler süresince kamu kaynaklarıyla adeta “festival havası” yaratılacağı öngörülüyor.

Sosyal Medyada Tepkiler: "Sultangazi’de Öncelik Ne?"

Sultangazi'de yaşayan birçok vatandaş sosyal medya üzerinden tepki göstererek, bu kadar büyük bir bütçenin altyapı, eğitim ya da gençlik projeleri gibi kalemlere ayrılmasının daha doğru olacağını savundu. Bazı kullanıcılar "Kültür sanata değil, gösterişe para saçılıyor" yorumunu yaptı.

Belediye Savunmada: “İlçemizi Tanıtacağız”

Sultangazi Belediyesi ise projenin amacını, ilçeyi kültür-sanatla buluşturmak ve tanıtımını ulusal/uluslararası düzeyde artırmak olarak açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Sultangazi’nin marka değerini yükseltecek etkinlikler zinciri planlıyoruz” denildi.

Kamuoyu bu harcamaların ne kadarının gerçekten “kültür”e hizmet ettiği, ne kadarının “lüks”e kaçtığını sorgularken, gözler belediyenin yıl sonunda yayınlayacağı faaliyet raporunda olacak.

Günün Diğer Haberleri