Antalya Limak Lara Hotel’den Milliyet farkı ödemesi

featured
service

Türk olduğu için Türkiye’de ‘milliyet farkı’ ücreti ödedi Antalya’da Limak Lara Hotel’de skandal olay…

Türkiye’den rezervasyon yapılınca otellerin daha fazla fiyat verdiğini tespit eden bir Türk vatandaşı, yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yaptı.

Daha uygun fiyata rezervasyon yapan Türk, otele gittiğinde karşılaştığı hareket sonrasında şok oldu.

blank

Limak Lara Hotel yetkilileri, rezervasyon yapanın bir Türk olduğunu anlayınca kendisinden  120 Euro (4 bin 178 lira) fazla ücret aldılar.

Fatura kesen otel yönetimi, yaptıkları hareketi “Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi” açıklaması ile faturaya işledi.

Antalya’da Limak Lara Hotel yabancılara çok daha uygun fiyatlı konaklama imkanı sununca bir vatandaş İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdı. İşletme, müşterinin Türk olduğunu fark edince 120 Euro “milliyet farkı ücreti” aldı. Faturada “Milliyet farkı karşılığında tahsil edildi” notu yer aldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran olay, büyük tepki çekti. Otel, daha önce yasaya aykırı şekilde kıyıyı işgal ettiği haberleriyle gündeme gelmişti.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaşanan olayla ilgili denetim başlattığını duyurdu.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Antalya’da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır.” denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

 

Kaynak: Sözcü, Gerçek Gündem

Antalya Limak Lara Hotel’den Milliyet farkı ödemesi