Aradığınız doktor pavyonda

featured
service

Yenidoğan’ vurgunundan yeni detaylar! Aradığınız doktor pavyonda! MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarın üzerine Mali Şube polisleri harekete geçti. Günlerce süren teknik ve fiziki takibin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, 26 Nisan’da operasyona start verdi. İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında (14) doktor, (16) hemşire, (8) hastane görevlisinin de olduğu toplam 38 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin 2 yıl içinde yüzlerce bebeği naklettiği Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler mercek altına alındı.

blank

DOKTORLAR BARDA ÇIKTI!
MedyaRadar, soruşturmada şebeke lideri olarak geçen Uz. Dr. Fırat Sarı’yla ilgili önemli detaylara ulaştı. Sarı’nın yeni doğan bebeklerin kaldığı ‘Yenidoğan’ ünitesini ücretli programlarla televizyonda tanıttığı ortaya çıktı. Sarı’nın Aralık ayında Özge Ulusoy’un programına çıktığı ortaya çıktı. Mali polisler, raporlarda imzaları olan doktorların gün gün HTS kayıtlarıyla telefonlarının o anlarda nerede sinyal verdiğini ortaya çıkardı. Esenyurt Özel Reyap Hastanesi’nde imzalanan bir raporda imzası olan doktor, raporun hazırlandığı an telefonunun bir barda sinyal verdiği ortaya çıktı. Doktorların yerine hemşirelerin rapora imza attıkları ortaya çıktı.

VURGUN 1 MİLYARI BULDU!
‘Yenidoğan’ vurgunun boyutları da ortaya çıktı. Beş özel hastanede yapılan usulsüz işlemlerle devlet bir milyar lira zarara uğratıldı. Yoğun bakım servisinde işlerin yoğunluğu nedeniyle personel ihtiyacı duyan şebeke, bir süpermarkette çalışan kasiyere rapor hazırlatmış. Bu kasiyerin sadece epikriz raporu hazırlamak için hastanede yarı zamanlı işe başlatıldığı öğrenildi. Doktorlar hastanede bulunmadığı için, bazı ambulans şoförlerinin kendilerini doktor olarak tanıtıp hasta yakınlarıyla konuştuğu öğrenildi.

HASTANE AÇIĞINI GÖRDÜK!
Operasyonun merkezi olan Özel Reyap Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Yüksel’in 2017 yılında verdiği röportajda ‘Sanayicilikle uğraşırken farklı sektör arayışı içinde girdik. Beş kardeşiz, aile şirketiyiz. Yıllık yaklaşık 40-50 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Rusya olaylarından sonra durdurduk. Sanayicilik gözden düşmeye, pazar bulmak zorlanmaya başlayınca rotamızı değiştirdik. Burada 800 bine yakın insan yaşıyor. Bölgede 2-3 hastane var ama bu nüfusa yetersiz. Bu açığı gördük ve yatırıma başladık. Hastanemizin yanında bir arsamız daha var. Oraya da yabancı hastalar için uluslararası hasta merkezi ve otel konseptinde konuk evi yapacağız. Yıl Sonuna doğru inşaatına başlayacağız. Çünkü bu bölgede ciddi Arap nüfusu da var. Bu şekilde yatırım 100 milyon doları bulacak” açıklaması yapmıştı.

Aradığınız doktor pavyonda