Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın savcı odasında çektirdiği görüntülerin kendisini döven eski erkek arkadaşının ‘gözünü korkutmak’ için çektirdiğini söyledi

featured
service

Tekışık’ın bugün Patronlar Dünyası sitesine yaptığı açıklamada: “Ben tek başına çalışan ve İstanbul’da tek başına ayakta durmaya çalışan bir kadınım. Herhangi bir hakim ile savcı ile bağlantım yok. O fotoğrafın altında paylaştığım sözde bir kitap sözü. İsteyen google’da aratsın. O fotoğrafla bir mesajla alakası yok.

İKİ FOTOĞRAFIM GÜNDEM OLDU
Benim iki fotoğrafım hatta savcının odasında değil adliyede çektirdiğim fotoğraflarım kullanıldı. Ben sosyal medyayı aktif olarak herkes gibi kullanıyorum. Paylaştığımda ne bir hakim ismi ne bir savcı ismi var. Ne de benim hakim ya da savcılarla bağlantım var. Beni takibe alabilirler iletişim tespiti yapabilirler. Benim adliyede çektirdiğim şahsi fotoğraflarım bile paylaşıldı. Eğer bu gündem oluyorsa ben buna çok üzülürüm.

blank

AVUKAT SAVCININ ODASINA GİREMEZ DİYE BİR KANUN MU VAR
Bir avukatın savcının odasına giremez diye bir kanun varsa siz söyleyin. Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım. Orada paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu boş mu kime ait bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı. Başka yerlere çekilmek algı yaratılmak isteniyor. İsteyen benim hesaplarımı bakiyelerimi inceleyebilir. Borçtan başka bir şey bulamazlar. Bu gibi şeyler benim hevesimi isteğimi kırıyor. Herkes gibi sosyal medyayı kullanıyorum ama çok farklı algı yaratıldı. Bu fotoğrafı çektirirken de paylaşırken de böyle bir düşüncem olmadı.

ODA BOŞTU
Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Onu da bir avukat arkadaşım çekti. O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken bu fotoğrafı çektirdik. Sadece bu kadar.”

blank

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ TALEP ETTİ
Avukat Tekışık’ın avukatının internette erişim engeli istediği dilekçesinde, “Müvekkilimizin daha önce 2 kez ofisi basılmış, tüm eşyaları parçalanmış, bıçaklı saldırıya uğramış ve defalarca arabası parçalanmıştır” cümlesi yer aldı. Bu cümlenin ne anlama geldiğini Patronlar Dünyası araştırdı. Tekışık’ın dilekçesinde yer alan bu cümle aslında bu fotoğrafı neden paylaştığıyla da ilgiliydi. Aslında ilk görüşmemizde bunu açıklamıştı ancak kişisel haklarına saygı gereği buna yer vermedik…

Ancak erişim engeli dilekçesinde bu konuya değindiği için Tekışık’ın olayla PD’ye yaptığı açıklamada yer vermediğimiz bölümlerini yazdık.

blank

BİRAZ DA KARŞI TARAFIN GÖZÜNÜ KORKUTMAK İÇİNDİ…

İşte o çarpıcı açıklama: “Benim şiddet gördüğümü haberleri hiç yapılmadı ama benim iki tane fotoğrafım adliyede paylaştığım fotoğrafım gündem oluyorsa ben buna çok üzülürüm. Kolum kırıldı. Ofisim iki kere basıldığı için kendi ofisime bile gitmekte zorlanıyorum. Benim evimde her yer kamera var can güvenliğim açısından. Gündemde oldukça karşı taraf daha çok tahrik olacak ve üzerime gelecek. Hesaplarımı da kapattım gerçekten çok kötü şeyler yaşadım yeni yeni toparlanıyorum. Biraz da karşı tarafın gözünü korkutmak maksatlı benim devam eden davalarım var bu çocukla… Kolum kırıldı, bıçaklandım, çocuk firarda zaten…”

Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın savcı odasında çektirdiği görüntülerin kendisini döven eski erkek arkadaşının ‘gözünü korkutmak’ için çektirdiğini söyledi