Borsa İstanbul’da rüzgar tersine döndü

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, insani yardım konusunda iki ülke arasındaki diplomasi sürecinin pozitif ilerlemesi ateşkes müzakerelerine dair umutları da artırdı. Artan diplomasi umutları ve petrol arzına ilişkin endişelerin yatışması ile emtia fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. Yurt içinde ise dün Borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir izlenmesinin ardından BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,56 değer kazanarak 2.042,70 puandan tamamladı. Açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da uygulanacak. Bugünün bir diğer önemli gündemi ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı olacak. ECB’nin bugünkü toplantıda faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmezken, enflasyonist baskıların arttığı bir ortamda daha önce yıl içinde 2 kez faiz artırımı yapacağına ilişkin oluşan tahminlerin yapılacak yönlendirmelerle ne yöne evrileceği takip edilecek.

Bugün ayrıca yurt içinde işsizlik oranı açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı yüzde 11,4 seviyesinde gerçekleşti.

Kurlarda yukarı yönlü hareket hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL saat 13:00 itibarıyla 14,75 seviyesinden, euro/TL ise 16,29 seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da rüzgar tersine döndü