Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KADEM Genel Kurulu’nda açıklamalar

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde KADEM 4. Olağan Genel Kurulu’na katılıyor.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Derneğimizin 4. genel kurulunun ülkemize ve özellikle de kadınlarımıza hayırlar getirmesini Allah’tan diliyorum. İlahi takdirden kaynaklanmayan her meselenin çözümü gayretle mümkündür. KADEM bünyesinde gerçekleştirilen çatışmaların demokrasi, hak, adalet, mağduriyet gibi kavramlar çerçevesinde yoğunlaşmasının sebebi de bu yaklaşımdır. Kadınların haklarını savunmak, onları metalaştırarak değil, onların insan sıfatıyla zaten sahip oldukları haklarını teslim etmekle yapılır.

“TİYATROVARİ GÖRÜNTÜLER, TAKDİRİ İNDİRİM GEREKÇESİ OLMAYACAK”

6284 sayılı kanun dünyada örnek teşkil eden bir düzenlemedir. Şiddete uğrayan veya uğrama ihtimali olan kadınlar için izleme merkezleri, psikolojik ve maddi destek ve uzaklaştırma işlemine kadar pek çok tedbir hayata geçirilmiştir. Sadece takım elbise giyip kravat takarak sergilenen tiyatrovari görüntüler, takdiri indirim gerekçesi olmayacak. Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve kadınlarımız için şimdiden kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.

“O 28 ŞUBAT GERİDE KALDI, SİZLERE YENİDEN BÖYLE BİR 28 ŞUBAT İNŞA ETTİRMEYİZ”

Kız öğrencileri okullarından dışarı çıkartan zihniyet kara bulut gibi ülkenin üzerine çökmüştü. Kamuda çalışan kadınları gözlerini kırpmadan kapı önüne koydular. Bu uygulamayı özel sektörüne kadar yaygınlaştırdılar. Şimdi de 28 Şubat’ta acaba 2023’te nasıl biz hükümeti veya iktidarı ele geçiririz gayreti içindeler. Kusura bakmayın, o 28 Şubat geride kaldı. Ülkemizde yeniden böyle bir 28 Şubat inşa ettirmeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KADEM Genel Kurulu’nda açıklamalar