Dedeman Hotels miras kavgası gölgesinde yeni markalı otelini açıyor!

featured

Turizm Haber Merkezinde yer alan habere göre Murat Dedeman’ın 2019 yılında geçirdiği kalp ameliyatının ardından vefat etmesi sonrasında geriye kalan o dönemde 600 milyon liralık servetin varisleri karşı karşıya getirdiği Dedeman Holding peş peşe yeni oteller açmaya devam ediyor.

blank

Turizm sektörünün önemli ismi Murat Dedeman’ın 2019 yılında geçirdiği kalp ameliyatının ardından kaptığı enfeksiyon nedeniyle hayata veda etmesiyle geriye 600 milyon liralık servet kalırken bu mirasın yüzde 51’lik kısmının ikinci eşi Sevda Dedeman ile ilk evliliğinden olan oğlu Rıfat ve kızı Banu ile sevgilisi Olga’dan olan kızı Sofia Satin arasında bölünmesi gerekirken Dedeman Holding’in yeni patronu Rıfat Dedeman ile üvey annesi Sevda Dedeman arasında kılıçlar geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çekildi.

Rıfat Dedeman vasiyetname yerine getirilmeden babasından kalan Dedeman Holding hisselerinin kendi ve kız kardeşine bölünmesi için üvey annesi Sevda Dedeman’a baskı yaparken psikolojik şiddet gördüğünü iddia eden Sevda Dedeman boyun eğmeyerek psikolojik ve ekonomik korunma uygulaması ile birlikte yasal süreç başlattı.

blank

Bununla birlikte geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından turizm Haber Merkezi’nin gündeme getirdiği, Samsun Atakum’da kaçak olarak yapıldığı ortaya çıkan atıl binayı da otele dönüştüreceği gündeme bomba gibi düşen, tüm bu gelişmeler altında yatırımlarına devam eden Dedeman Holding yeni markası Smart by Dedeman’ın ilk otelini Eskişehir’de açmaya hazırlanıyor.

blank

Yaşanan miras kavgası yüzünden çalkantılı bir süreçten geçen Dedeman Holding ve Dedeman Hotels yeni markası Smart by Dedeman ile konaklama sektöründe payı artan ve genelde iş gereği seyahat eden Y kuşağını hedef kitlesine koydu. Oda sayıları 50 ile 140 arasında olacak Smart by Dedeman markası ile açılacak otellerde konsept nitelikli konaklama, nitelikli kompakt oda ve kahvaltı, hızlı internet, son teknoloji altyapı şeklinde düzenlenecek.

Dedeman Hotels miras kavgası gölgesinde yeni markalı otelini açıyor!