DoubleTree by Hilton Moda yarı fiyatına sessiz sedasız satıldı!

featured
service

Taşyapı İnşaat patronu Emrullah Turanlı’nın, Kadıköy Moda’daki DoubleTree by Hilton isimli otelini 66 milyon dolara sattığı ortaya çıkarken 250 odalı otelin yeni sahibi de belli oldu.

Otele ilişkin alıcı tarafla yürütülen görüşmeler iki hafta kadar önce tarafların el sıkışması ile sonuçlanırken otel, merkezi Ankara’da bulunan Caba İnşaat Enerji San. Tic. AŞ’ye satıldı. Otel satışı da Caba İnşaat’ın 24 Mart 2023’te İstanbul Kadıköy’de sermayesi 1 milyar lira olan yeni şirketine yapıldı.

Gerçek değeri 110-120 milyon dolar olan oteli 66 milyon dolara sattığını doğrulayan Emrullah Turanlı, otelini düşük fiyata satmak durumunda kaldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Sözde siyasetçi ve bürokratlar nedeniyle 2 milyar dolar zarar ettim. Ruhsatlarımı alamadım. Arsalarımın üzerine kaçak binalar inşa ettiler. Bunun için mallarımı bedava sattım. Kim bana zulm ettiyse Allah bin belasını versin. Bu şirkette 30 bin kişi varken 5 bin kişiye düştüm. Sadece oteli değil, dairelerimi ve arsalarımı da yarı fiyatına sattım. Çok mal sattım. Satıyorum da. Yaptığım satışlardan elde ettiğim para ile de borçlarımı kapattım. İsimlerini vermek istemediğim kimi siyasetçi ve bürokratlar nedeni ile büyük zarara uğratılıldım. ‘Bir insan niye malını bedava veya ucuza satsın. Allaha dua ediyorum bana zulüm edenlerin belasını versin. 30 yıllık emeğimi sıfırladılar.

66 milyon dolara DoubleTree by Hilton Otel’i alan, yurtiçi ve yurt dışı bir dizi projeyi üstlenen bir şirket olan Caba İnşaat A.Ş. 25 bin kişilik kapasitesi ile özel yurt sektörünün güçlü oyuncularından biri. Şirketin, Erbil, Diyarbakır ve İstanbul’da da otelleri bulunuyor. 1998 yılında Diyarbakır’da kurulan Caba İnşaat ise Abdurrahim Balyen ile Cahit Balyen’e ait.

Ticaret Odası’na kaydı 1985 yılında yapılan 900 milyon sermayeli Taşyapı İnşaat AŞ, sektörün en güçlü oyuncuları arasında yer alıyordu. Altyapı, lüks konut ve restorasyon işlerinde uzmanlaşan, onlarca büyük projede yer alan şirketin sektördeki güçlü konumu kadar, kimi projelerine ilişkin imar tartışmaları da uzun süre gündemde kaldı. Taşyapı’nın Rize İkizdereli patronu Emrullah Turanlı’nın AK Parti hükümetine yakınlığı iddiası da, sıklıkla şirketin kimi projelerine ilişkin değerlendirmelerin odağında yer aldı.

DoubleTree by Hilton Moda yarı fiyatına sessiz sedasız satıldı!