Galataport’un Vandal’ına operasyon: Restoran sahibi Ömür Olcay ile adamları tutuklandı!

featured
service

Vandal isimli restoranın sahibi Ömür Olcay ile 15 adamı örgüt liderliğinden gözaltına alındı. İddiaya göre şüphelilerin restoranda fahiş hesaba itiraz eden veya ödeyemeyen müşterileri dövüp silahla tehdit ettiği anlaşıldı. Örgüt kurduğu belirlenen ve hakkında benzer şikayetler bulunan Ömür Olcay ile 2 adamı tutuklandı. Soruşturmanın detayları şok etkisi yarattı…

Sabah Gazetesinden Dilek Yaman Demir’in haberine göre İş insanı, örgüt liderliğinden gözaltına alındı. Şoke eden olay İstanbul Galataport’taki Vandal isimli restoranda yaşandı. İddiaya göre İbrahim K., mekanda yediği yemek sonrası yüksek tutarlı bir faturayla karşılaştı. Hesaba itiraz eden İbrahim K, parayı ödemeyeceğini söyleyince Ömür Olcay ve çalışanları tarafından dövülüp yaralandı. Ardından silah tehdidiyle fahiş hesabı ödeyen İbrahim K. ile arkadaşları soluğu karakolda aldı. Şikayet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Aynı mekan hakkında onlarca benzer şikayetin yapıldığı anlaşıldı.

blank

DARP VE TEHDİT…

Bunun üzerine İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, AVM’deki diğer işletme sahiplerinin ve çalışanlarının detaylı bilgisine başvurup, restoranın ve AVM’nin güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına alındı.

Restorana müşteri olarak giren vatandaşların bir kısmının hesap ödeme sırasından zorla mekanın arka kapısından çıkarılıp dövüldüğünü, asansörde boğazlarının sıkıldığını ve kendilerine silahlı tehditte bulunularak ödeme yaptırıldı ortaya çıktı. Ömür Olcay hakkında, 2014’te kurulan Cleopatra Ink markasının kurucusu Halil İbrahim Karadere’nin Alanya’daki işletmesini gasp edip, zorla devir almak istediğine ilişkin bir şikayet daha olduğu tespit edildi.

blank

16 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, çete halinde hareket ettiklerini tespit ettiği restoran işletmecisi Ömür Olcay ile 15 adamı hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekede Olcay’ın ve adamlarının işledikleri 8 farklı suç anlatıldı. Fezleke sonrası, savcılık talimatıyla Galataport çetesinin 15 üyesi gözaltına alındı.

İstanbul merkez olmak üzere Kayseri, Hatay, Karabük ve Antalya illerinde 20’ye yakın adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Düzenlenen baskınlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 7 adet tabanca, 150 fişek ile birlikte, 1.5 kilo esrar ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

blank

SUÇLAMALARI REDDETTİ

15 adamıyla birlikte kurduğu örgütle yağma, tehdit, yaralama suçlarını işlediği iddiasıyla ifadesini alınan Ömür Olcay, “Ben 15 ülkede faaliyet gösteren büyük bir iş adamıyım. Galataport bizim için çok büyük bir bayi olduğu için sürekli orada bulunuyorum İbrahim Karadere ile arkadaşız, bir ortaklık durumumuz vardı. İbrahim başına gelen olaydan sonra benden şikayetçi olmayacağını diğerlerinden şikayetçi olacağını söyledi.

blank

Çünkü başına gelen olaydaki şüpheliler son 5 aydır benim bayimde çalışıyorlardı. İbrahim’le Miami de iş kuracaktık. Gerçekleşen olayların hepsi alacak verecek meselesi yüzündendir. Ortaklık kurmak için görüşüp sonuç alamayınca benden şikayetçi oldu. Mekanda çıkan kavga ise paradan dolayıdır. Kavga çıktıktan sonra bana karşı küfür edilmesi sebebiyle kavgaya karıştım. Emniyetin hazırladığı fezleke gibi birden fazla olay yaşanmamıştır. Ortada bir örgüt yoktur” savunması yaptı.

1 YILDA ÖRGÜT OLDULAR

İfadeleri sonrası 15 şüpheliden 7’si savcılıkça serbest bırakılırken, 8 şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Örgüt lideri sıfatıyla sevk edilen Ömür Olcay Emircan Kaygusuz ve Adem Keskin, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin Beyoğlu ilçesi Galata Port AVM içerisinde Ömür Olcay liderliğinde tekrarlanan bir daha fazla eylemde bulundukları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birden fazla suça iştirak halinde işledikleri, silahlı oldukları, korkutucu güç yaratmak suretiyle birçok şahsı tehdit ettikleri kaydedildi.

Yaralama eylemlerini karıştıklarını, istekleri doğrultusunda hareket etmeyen şahıslara gözdağı vermek amacıyla bu şahısları rehin alıp hürriyetlerinden yoksun bıraktıkları, darp edip yoğun bir şekilde şiddet uyguladıkları belirtildi. Emniyetin hazırladığı birden fazla eyleme destek vererek örgütsel bir faaliyet içerisinde bir yıldan kısa bir süre içerisinde aynı şüpheliler tarafından farklı şahıslara karşı işlenen suçlar olduğu ve örgüt liderinin finanse ettiği evde saklandıklarını belirtilirken bazı örgüt üyelerinin ifadesine göre örgüt adına eylem yaptıklarını ikrar ettikleri kaydedildi. 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Galataport’un Vandal’ına operasyon: Restoran sahibi Ömür Olcay ile adamları tutuklandı!