İTO Başkanı Şekib Avdagiç’e kimler rakip?

featured
service

Dünya’dan Sadi Özdemir, İTO Başkanı Avdagiç’e, bu yıl içinde yapılacak Oda seçimlerinde başkanlık için ‘tekrar aday mısınız’ diye sordu.

Avdagiç şöyle yanıt verdi: “Oda seçimleri 1 Ekim-30 Kasım arası kanunen yapılmak durumunda. İTO’da da seçim olacak. Arkadaşlarımızla gerekli istişarelerimizi yaptık. Önümüzdeki dönem için tekrar çalışmalara başladık. Bugüne kadar yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla eğer İstanbul iş dünyası bizi bu göreve layık görürse (bu kişisel bir şey değildir, bir ekip işidir) geldiğimiz bir çizgi var. İstanbul iş dünyasının tamamını kucaklayacak şekilde tekrar çalışmamızı yapıp başladığımız işleri devam ettirme öngörümüz var.”

Ancak, Patronlardunyasi.com’un edindiği bilgilere göre Avdagiç’e bir kaç rakip çıkabilir. Bunlardan ilki Bayrampaşa Tekstilci İşadamları Derneği (BATİAD) Başkanı Bekir Taner Ateş.

Tekstilci Ateş, şimdiden İTO Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Diğer bir ism ise İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran. Aynı zamanda Vakıf Katılım Bankası Başkanı olan Oran, merhum İbrahim Çağlar’ın vefatı sonrası kısa bir süre yaptığı İTO Başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Başkanlık koltuğunun tadını bir kez alan oran, yeniden başkan olmak için zemin yokluyormuş. Bunun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay almak için beklenti halindeymiş. Oran, geçtiğimiz günlerde Çamlıca Camii çıkışında Erdoğan’la konuşurken görüntülenmişti.

Bakalım İTO seçimlerinde başka kimler aday olacak?

İTO Başkanı Şekib Avdagiç’e kimler rakip?