Kandilli Koleji Sahibinden Öğretmenlere Şemsiyeli Dayak!

featured
service

Kandilli Koleji’nde öğretmenler, yasa dışı çalıştırılmaya karşı yasal ve sendikal hakları için okula geldi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, kolejin patronu İsmail Şilan’ın eylemdeki öğretmenlere fiziki müdahalede bulunduğunu ve saldırdığını açıkladı.

Sendikanın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda İsmail Şilan’ın, öğretmenlere şemsiye ile vurduğu görüldü.

Sendika, öğretmenlere saldıran kurum yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslendi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın açıklaması şöyle:

“İstanbul Kadıköy’de bulunan Kandilli Koleji patronu sendika üyelerimize saldırdı. Yasa dışı çalıştırmaya yasal hakları ve sendikal kimlikleri ile karşı çıkan üyelerimize fiziki müdahalede bulunan kurum hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Özel sektör öğretmenlerinin onuru ve haysiyetini koruma, güvenceli çalışma koşullarına sahip olma mücadelesinde kararlıyız. Patronların çalışma biçimi haline getirdiği keyfi uygulamaları yerle bir edeceğiz. Patronlar “otoritelerinin” sarsıldığı her durumda gerçek yüzlerini gösteriyor. Eğitim gibi önemli bir alan bu patronların elinde. MEB’in eğitim politikasının karşılığı bu. Sendikamız eğitimi ve eğitim emekçisini patronlara teslim etmeyecek. Dostlar Kenetlenin! Haklıyız, Gerçek Bizimle!”

Kandilli Koleji Sahibinden Öğretmenlere Şemsiyeli Dayak!