Nvidia’dan çip krizine çözüm

featured
service

Nvidia oyunlara ve bilgisayarlara yönelik ekran kartları üreten, Geforce NOW adlı bulut tabanlı bir online oyun platformu hizmeti sunan aynı zamanda robotik ve makine öğrenimi alanında yazılımlar sunan bir şirkettir.

NVDA, 2021 yılını bir önceki yıla göre %61 artışla 26,91 milyar $ hasılat ile tamamladı. Şirketin hasılatının ağırlıklı kısmını oyun/ekran kartı segmenti ile veri merkezi segmenti oluşturuyor. Geride bıraktığımız mali yılda piyasaya sürülen yeni ürünlerin ve GeForce Now’un yüksek performansının etkisiyle bu alandaki hasılat önceki yıla göre %37 artarken, veri merkezi segmenti beklentilerin oldukça üzerinde bir performansla, geçen yıla göre %71 hasılat artışı yakaladı. Şirket, Meta ile imzaladığı Yapay Zeka Araştırma Merkezlerinde Nvidia ürünleri kullanılması gibi anlaşmalarla, bu segmentteki yüksek büyüme hızını korumayı planlıyor.

Şirket GPU Teknoloji Konferansı’nda önümüzdeki 6 sene için araba üreticilerinden 11 milyar $ değerinde bekleyen siparişi olduğunu belirtti. Bekleyen siparişlerin büyüklüğü, şirketin yeni çip dizaynlarıyla birlikte değerlendirildiğinde, küresel olarak ciddi ölçüde artan çip talebini karşılamak için kapasite artışına ihtiyacı olduğu açık. Son yıllarda ekran kartı segmentinde Pazar payını Nvidia’ya kaptıran Intel’in, bu konuda bir çözüm sunabileceği konuşuluyor. Şirket yetkililerinden yapılan açıklamalara göre; Nvidia, Intel ile bir iş birliği kurarak, Intel’in çip dökümhanelerinde üretim yapmak istiyor. Çiplere yönelik hızla artan talep düşünüldüğünde, Intel gibi yalnızca kendi ürünlerini üreten bir firmanın bu tarz bir iş birliğine girecek olmasının, ilerleyen dönemde tedarik zincirinin çeşitlenmesi dolayısıyla çip tedarik zincirine önemli bir faydası olabileceği ve elbette iki şirketin hasılatına olumlu katkısı olacağı belirtiliyor.

Peki Nvidia (Nasdaq: NVDA) hissesinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak ABD piyasası hisse senedi işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası’ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 500 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

 

Nvidia’dan çip krizine çözüm

Bize Katılın