Rixos Otel yemekhanesinde fare isyanı!

featured
service

Skandalları bitmek bilmeyen Fettah Tamince’ye ait Rixos Otel yine bir skandal ile gündemde.

Skandalları bitmek bilmeyen rixos hotels sahibi Fettah Tamince’nin kurucusu olduğu ve inşaat çalışmaları Sembol İnşaat tarafından yürütülen Tersane İstanbul’da bulunan Rixos Hotel şantiyesindeki 250 işçi hijyen, havalandırma, yemek ve kötü çalışma koşullarına karşı isyan etti.

Sembol İnşaat’ın yüklenici olduğu Rixos Otel inşaatında yaklaşık 250 işçi barınma, hijyen, havalandırma ve yemek sorunlarına karşı harekete geçerken sorunlar defalarca firma sahiplerine iletilmesine rağmen durum göz ardı edildi.

Masa ve sandalyelerin fırlatılmasına neden olan son olay ise personel yemekhanesini farelerin basması olduğu belirtilirken sistematik hale gelen sorunlara karşı muhatap bulamayan işçilerin dün yemekhanedeki eylemi sonrası, kamera kayıtları izlenerek sorumlu olduğu düşünülen 7 işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Haziran ayında da Antalya’daki beş yıldızlı Rixos Sungate Otel’de salmonella dahil birçok zehirlenme vakasını içeren ve İngiliz basınında geniş yer bulan olayda İngiltere’den TUI aracılığı gelen birçok turist, zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı da durumu soruşturmak üzere harekete geçmişti.

Rixos Otel yemekhanesinde fare isyanı!