Sasa hisse senedi ne kadar?

featured
service

Borsa İstanbul yatırımcıları yatırım yapmadan önce, araştırmalar yapıyorlar. Hangi şirkete yatırım yapacakları konusu için şirketin gelecek planları, mevcut mali dengeleri önem arz ediyor. Borsada en popüler hisselerden biri hala Sasa. Peki Sasa hisse senedi ne kadar? Sasa güncel fiyatı ne kadar?

Borsa İstanbul’un en popüler hisse senetlerinden birisi hiç şüphesiz Sasa Polyester. Geçtiğimiz yıl yaptığı büyük ralli ile dikkatleri üzerine çeken Sasa, yatırımcılarına ciddi kazanç sağladı. Sasa ralli döneminde yatırımcısına %1763 kazandırmıştı.

7 TEMMUZ SASA GÜNCEL DEĞERİ

7 Temmuz 2023 tarihli Sasa’nın güncel hisse senedi değeri 58,10 tl civarlarında. Sasa’nın haziran ayında kazanç getirisi ise %19,50 seviyelerinde oldu. Sasa 23 Mayıs 2023 tarihinde yüzde 130 seviyesinde bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmişti. Yani 100 lotu olan yatırımcının 230 lotu olmuştu.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ: İBRAHİM ERDEMOĞLU

ABD merkezli Forbes dergisinin bu yıl 37’nci kez yayımladığı ‘Milyarderler Listesi’nde Türkiye’den de 26 isim yer aldı. Yıllardır Türkiye’nin en zengin ismi unvanının sahibi olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker zirveyi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’na bıraktı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU SERVETİ NE KADAR?

Sasa Polyester’in sahibi İbrahim Erdemoğlu’nun serveti 5,3 milyar dolar seviyesinde. Sasa hissesinin borsada ralli yaptığı dönemde İbrahim Erdemoğlu servetini katlamıştı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı.

Merinos Halı’nın kurucusu İbrahim Erdemoğlu

1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı.

2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı.

İbrahim Erdemoğlu evli mi?

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.

Sasa hisse senedi ne kadar?