SKBNK, BAŞARILI SERMAYE ARTIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

featured
service

SKBNK’nin sermaye artışı 700,3 milyon TL oldu. Bankanın, 23 Kasım itibariyle pay alma hakkı kullanımına katılım yüzde 99,7 oldu.

Şekerbank, sermaye artırım sürecini, tüm hissedarların tamamına yakınının iştirak ettiği son derece yüksek bir katılımla tamamlayarak ödenmiş sermayesini yüzde 60 oranında artırdı.

İlgili yasal mercilerin son onaylarını takiben tamamlanacak olan ve Bankanın ödenmiş sermayesinin yüzde 60 oranında artışla 1 milyar 858 milyon TL’ye yükseldiği sermaye artırımına, Şekerbank’ın ana hissedarları olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Samruk-Kazyna Invest LLP mevcut paylarından kaynaklanan haklarını kullanarak tam katılım sağladılar.

20 bini aşkın hissedarın iştirak ettiği sermaye artırımına ilişkin konuşan Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, “Ana hissedarlarımızın sermaye artışına payları nispetinde iştirak etmeleri ve sağlanan yüksek katılım, Bankamıza ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin önemli bir göstergesidir. Sermaye artışı ile daha da kuvvetlenen özkaynak tabanımız sayesinde bankamız büyümesini sürdürecektir.” dedi.
Borsa Zamanı

SKBNK, BAŞARILI SERMAYE ARTIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ