TOKİ sosyal konut projesinde ilk temel atılıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Sincan ilçesinde İlk Evim, İlk İşyerim Projesi ilk temel atma töreninde açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Hükümete geldiğimizde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bin. Biz bugün bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Nereden nereye.”

“Konut bölgeleri ve çeşitli kurumlarımız için 26 bin sosyal tesis inşa ettik. Başlattığımız bu son kampanyayla TOKİ vasıtasıyla milletimize sunduğumuz konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de hızla ilerliyor.”

“(Sosyal konut projesi) Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması, ne kadar doğru iş yaptığımızı, ne büyük ihtiyacı karşıladığımızı göstermektedir.”

“İstanbul Esenler’de 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının teslim töreninde vatandaşlarımızın heyecanına ortak olduk. Elbette 81 ilimizi ve ilçelerinin tamamını kapsayan bu büyük konut atılımı ve kentsel dönüşüm projelerimizin yaygınlaşması özel sektörü de harekete geçirmiştir.”

“TOKİ desteğiyle kendi evini yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ettik. Alt yapıyı biz yapacağız konutu da vatandaşımız yapacak. TOKİ’nin sunduğu imkanlarla ev sahibi olmuş milyonlarca vatandaşımız var. Kampanyamıza başvurunun 8 milyona ulaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Projemizi açıkladığımız tarihten sadece 40 gün sonra yapıtığımız bu temel atma töreni iş yapma kapasitemizin büyüklüğünü göstermektedir.”

“(Sosyal konut projesi) İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028’e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.”

“Bugün itibarıyla Türkiye’de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık.”

Ayrıntılar geliyor…

TOKİ sosyal konut projesinde ilk temel atılıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor