30 bin dolardan alanlar 40 binde Bitcoin satar mı?

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Bir süredir sert satışların etkisiyle 30 bin dolarlı rakamlara gerileyen Bitcoin, herkesin “20 bin dolara kadar düşer” demeye başladığı bir dönemde yönünü yukarı çevirdi ve 40 bin doları geçti. Bugün sabah saatlerinde 41 bin 500 dolardan işlem görüyor. TL karşılığı ise 562 bin liraya çıktı. Bitcoin geçen yıl kasın ayında 70 bin dolar sınırına ulaşmış 2022 yılı başında ise düşüşe geçmişti. Ancak iki haftalık aradan sonra yukarı yönlü tırmanışlar tekrar başladı.

Borsalarda başlayan dalgalanma ve satış baskısı BTC boğalarına ciddi avantaj sağladı. Amazon hisselerinde yaşanan yükseliş yukarı hareketin fitilini ateşledi.

Açığa satış yapanlar ise büyük zararlar yazdı. Yönün yukarı döndüğünü gören açıkçıların hızla kapanmak istemeleri de fiyatın bir anda bu kadar hızlı artmasında etkili oldu. Bu savaşı şimdilik boğalar kazandı.

2019 YILINDA YAŞANANLARA BENZETİLİYOR

Hızlı yükselişin ardından “30 binli rakamlardan alım yapanlar bu rakamlardan satar mı?” sorusu gündeme geldi. Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, son yaşananları 2019’daki 6 bin dolarlık seviyeye çok benzeten uzmanlar, 30 bin dolar seviyesinden alanların buralardan satmaya yanaşmayacaklarını belirtiyor.

ETHERUM DAHA HIZLI YÜKSELİYOR

Altcoinlerde de hızlı yükseliş görüldü ve Ether (ETH), güne yüzde 10’luk bir artışla başlayarak 3 bin dolar fiyatına tutundu.

ETH/USD paritesi, en son 21 Ocak’ta çok riskli psikolojik seviyelerde işlem görmüştü ve on gün önce yaklaşık 2 bin dolardı.

En iyi performansı ise günlük yüzde 13’lük yükselişle Solana (SOL) gösteriyor.

30 bin dolardan alanlar 40 binde Bitcoin satar mı?