ABD borsaları yükselişle açıldı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 artışla 35.428,32 puanda, S&P 500 Endeksi %0,53 artışla 4.570,50 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,75 yükselişle 14.453,49 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0213 düşüşle %1,771 seviyesinde değerleniyor.

Ocak ayındaki satış dalgasının öncüsü olan teknoloji hisseleri yatırımcıların dikkatlerini yeniden bilanço sezonuna odaklamasının ardından üç gün süren toparlanmanın da itici gücünü oluşturdu. Teknoloji şirketleri güçlü bilançolarıyla yıpranan hisse senetlerine hayat verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Google’ın çatı şirketi Alphabet bilançosuyla birlikte yatırımcıların merakla beklediği ve şirketi Dow Jones Endeksi’ne taşınmasına da ön ayak olacak hisse bölünmesi haberini açıkladı. Teknoloji devi 20’ye 1 hisse senedi bölünmesini açıklamasının ardından yeni güne %8,13 yükselişle başladı.

Çip şirketi AMD de güçlü bilançosu ve beklentileriyle yatırımcılardan destek aldı ve %7,61’lik yükselişle işlem görüyor.

Kapanışın ardından sosyal medya devi Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms bilançosunu açıklayacak. Meta hisseleri ise %0,9 yükselişte.

Servet yönetimi şirketi Sanctuary Wealth’in Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Kilburg CNBC’deki açıklamasında, “Teknoloji şirketleri Ocak ayında en fazla zarar gören alanlardan biriydi. Yatırımcılar yüksek faiz oranlarının aşırı değerlemeleri ortaya çıkaracağından ve işletme maliyetlerini yükselteceğinden korkuyordu. Teknoloji sektöründeki dramatik geri çekilmeden sonra, yatırımcılar Ocak ayında ucuzlayan hırpalanmış bazı teknoloji hisselerini avladı” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları yükselişle açıldı