ABD’li ünlü profesör Erdoğan’a IMF’yi tavsiye etti!

featured
service

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ünlü “epistemolojik kopuş” konuşmasını yaptığı “Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler” zirvesine katılan ABD’li profesör ülkesine döndükten sonra İstanbul’da yaşadıklarını anlattı.

ENFLASYON ETKİSİ

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre Missouri-St Louis Üniversitesi’nde Ekonomi Tarihi bölümünde profesör olan Max Gillman, “Türkiye’nin yeni bir ekonomik modeli var ve buna heterodoks ekonomi diyorlar” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 29 Eylül’de düzenlediği zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldikleri bir kahvaltılı toplantı yapıldığını belirten Prof. Gillman, “Diğer ekonomistlerle birlikte Türk lidere tavsiyelerde bulunma fırsatı heyecan vericiydi. Türkiye’nin Batı ekonomisi ve Batı ittifakı için önemini vurguladım ve ülkede yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışmak için Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) kredi aramaya kendisini teşvik ettim. Türkiye’de bu ayın başlarında enflasyon yüzde 80’i aştı ve bu fiyat artışlarının Türkiye’de yaşayan insanlar üzerinde çok ağır bir etkisi var” diye konuştu.

Plaket verdiler

Prof. Gillman, Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm zirvesinin Türkiye’nin “yeni ekonomi modeline” bir perspektif kazandırmak için düzenlendiğini belirtti. Gillman’a konferans sonrası
Bakan Nebati bir plaket de verdi.

blank

ABD’li ünlü profesör Erdoğan’a IMF’yi tavsiye etti!