Affettim klibiyle çok konuşulan Begüm Polat kimdir? Begüm Polat kaç yaşında, nereli?

featured
service

Geçtiğimiz günlerde Affettim isimli şarkısının klibinde sergilediği müstehcen görüntülerle sosyal medyada konuşulan Begüm Polat, birçok kişinin gündeminde yer aldı. Begüm Polat kimdir? Begüm Polat kaç yaşında?

blank

Begüm Polat kimdir?

Begüm Polat, Kırşehirli bir babanın ve Ordulu bir annenin ilk çocuğu olarak 1995 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. İlköğretime devam ettiği sırada, okul programlarındaki solo dans gösterilerinde yer alırken, müzik öğretmeninin sesini keşfetmesi ile Ankara İlköğretim okullar arası ses yarışmasında ‘’Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim ’’ türküsündeki solo performansı ile 1.oldu. Daha sonra ortaöğretimini tamamlarken, 3 yıl boyunca Türk Sanat Müziği dalında katıldığı okullar arası ses yarışmalarında dereceler aldı.

(2003-2008) Aynı zamanda Sanat çalışmaları ile eş zamanlı olarak Taekwondo eğitimine başladı ve siyah kuşağa kadar yükseldi.

(2003-2010) Lise eğitimine Ankara İnönü Anadolu Lisesinde devam etti. Eğitimi süresince liselerarası ses yarışmalarında okulu adına birçok festivale ve konserlere katıldı ve dereceler aldı. Lise son sınıfta okurken, 2011 senesinde TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu ile TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Müzik Gençlik Korosu sınavlarının ikisini de derece ile kazandı. Ses eğitiminin daha profesyonelleşmesi adına 2011-2013 seneleri arasında eğitimine aktif olarak Çok Sesli Gençlik Korosunda devam etmeyi tercih etti.

Bu süre içerisinde TRT Ses Sanatçısı ve eğitmeni Feruzan ESMERGÜL’den şan, yorum ve nota eğitimi aldı. Ankara’da 2012 senesinde girdiği Konservatuar sınavlarında büyük başarı sergiledi. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünü 2. olarak, Bilkent Üniversitesi Opera Şan Bölümünü Tam Burslu olarak 1.lik ile kazandı. Ve o yıl birçok okulun konservatuar sınavlarını çeşitli derecelerle kazandı. Aynı zamanda konservatuar sınavları ile birlikte girdiği Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında da başarı sağlayarak Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandı ve kariyeri için radikal bir karar alarak Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi’nde, müzik eğitimini ise TRT bünyesinde devam ettirmeyi tercih etti. İlk senesinden itibaren üniversite eğitimini yüksek bir derecede devam ettiren Begüm Polat, 2016 senesinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun oldu. 2013 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği korosunun sınavını kazandı ve TRT’deki çalışmaları ile eş zamanlı olarak 2014 senesine kadar T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Sanatçısı Şef Şentürk Deveci ile çalışmalarına devam etti.

Affettim klibiyle çok konuşulan Begüm Polat kimdir? Begüm Polat kaç yaşında, nereli?