Altın fiyatları ani düşüşe geçti!

featured
service

Altın fiyatları, Fed tutanakları öncesi düşüşe geçti. Fed tutanaklarında, Eylül toplantısında ne kadar faiz artırımı olacağı yönünde sinyal aranacak.

Peki yurt içinde gram, çeyrek, 22 ayar bilezik altın fiyatı ne kadar oldu? İşte fiyatlamalarda öne çıkan gelişmeler ve canlı rakamlar…

ALTIN 4 HAFTA ÜST ÜSTE YÜKSELİŞİN ARDINDAN GERİLEDİ

Altın, üst üste 4 haftalık yükseliş trendinin ardından, yatırımcıların Fed’in sıkılaşma patikasına ilişkin görünümü değerlendirmesi ve Çin’in toparlanmaya çalıştığına dair daha fazla işaret üzerine geriledi.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Ons altın, yaklaşık bir yılın en uzun haftalık kazancının ardından haftaya yüzde 1’in üzerinde değer kaybıyla başladı. Değerli metal altın, Fed’in borçlanma maliyetlerini artırmada daha az agresif olma ihtimalinin artmasıyla düşüşe geçti.

Çin merkez bankası, Covid-19 karantinaları ve derinleşen emlak krizinin baskı altına aldığı ekonomiye desteği artırmak için faiz oranını sürpriz bir şekilde düşürdü.

Açıklanan ekonomik veriler, ülkenin toparlanmasının yavaşladığını ve potansiyel olarak dünyanın en büyük tüketicisinde altın talebinin azaldığına işaret etti. Bu durum fiyatlardaki düşüşte etkili oldu.

GÖZLER KRİTİK AÇIKLAMADA

Piyasalarda gözler Fed tutanaklarına döndü. Fed tutanaklarında Eylül ayındaki toplantıda faizlerin ne kadar artırılacağı yönünde sinyal niteliğinde mesaj aranacakken, uzmanlar enflasyon verilerinin 75 baz puandan daha düşük bir faiz artırımına işaret ettiğini bildirdi. Ancak Eylül başında istihdam verisinin güçlü gelmesinin 75 baz puanlık artışı tetikleyebileceğini ifade ediliyor.

“ALTIN İÇİN YAŞANAN DÜŞÜŞ KAR SATIŞI OLABİLİR”

“ABD’de enflasyonun dördüncü çeyrekte yüksek kalması olası ve bu altın için kısa vadede olumsuz etki yaratabilir ancak muhtemelen en kötü şartlar sona erdi” diyen IG Asia Pte. Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, “Bugün yaşanan aşağı yönlü hareket piyasanın enflasyonda zirve görüldüğü hikayesini daha geniş bir seviyede fiyatlamasıyla kâr alma nedeniyle yaşanmış olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN FİYATLARI 15 AĞUSTOS 2022 NE KADAR OLDU?

CANLI GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.027,94
SATIŞ (TL) 1.028,09

Altın fiyatları ani düşüşe geçti!